Přeštice mají nový přestupní terminál

14. 10. 2019

V Přešticích na jižním Plzeňsku začal sloužit nový přestupní terminál. Starosta města Karel Naxera (TOP 09) si od něj slibuje především zklidnění dopravy a větší komfort pro cestující.

Kličkovanou mezi autobusy a osobními auty museli někdy nedobrovolně podstupovat cestující u vlakového nádraží v Přešticích na jižním Plzeňsku. Nyní už nic takového nehrozí - za nádražní budovou totiž vznikl nový přestupní terminál.

Za 27 milionů korun vzniklo devět moderních zastřešených autobusových zastávek, 72 parkovacích míst (z toho 63 v režimu „zaparkuj a jeď“) a 78 parkovacích míst pro kola i v unikátních dvoupatrových systémech. Věřím, že to vše usnadní lidem pohodlnou kombinaci různých způsobů cestování a pomůže zvýšit podíl veřejné dopravy. Je to navíc jeden ze způsobů, jak snížit alespoň o trochu intenzitu dopravy na silnici I/27, která prochází Přešticemi. Výrazně tomu však pomůže až plánovaný obchvat města. V brzké době zahájíme výkupy pozemků pro jeho výstavbu, říká starosta města Karel Naxera.

Na nový integrovaný přestupní uzel, který byl otevřen 5. října, přispěla 11,7 mil. korun Evropská unie, město Přeštice investovalo 9,7 mil Kč a 5,6 mil. korun poskytl Plzeňský kraj. Součástí stavby je též nový kruhový objezd, od kterého si radnice slibuje větší bezpečnost provozu v této části města.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Osobnosti: Karel Naxera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme