Naxera: Pomozte nám s výrobou roušek

17. 3. 2020

Respirátorů a roušek je naprostý nedostatek, vláda je neumí zajistit. Místo, aby to přiznala a hledala variantní řešení, mlží. V Přešticích proto na nic nečekali a sami začínají šít roušky v rámci akce nazvané Šijeme roušky pro Přeštice. Informoval o tom starosta města Karel Naxera (TOP 09).

Pomozte nám s výrobou roušek. Ať je může používat co nejvíce lidí na ulici, v obchodech, lékárnách, úřadech, a nakonec i doma při péči o starší lidi. Materiál máme. Hledáme pomocné ruce, co umějí šít,“ vyzval v pondělí veřejnost starosta Přeštic Karel Naxera (TOP 09).

Zájemci se mohou obracet na zakladatelku denního stacionáře Kristián pro zdravotně znevýhodněné a seniory v Přešticích Michaelu Cimickou, která akci Šijeme roušky pro Přeštice koordinuje. „Chcete-li pomoci městu Přeštice s nedostatkem roušek, zastavte se u nás ve stacionáři, kde je připraven nastřihaný materiál od paní Volfové. Stacionář je místem výdejovým i sběrným. Pokud budete šít z vlastních zdrojů, noste také k nám.
Kdykoliv volejte na číslo 739 396 339
,“ říká Michaela Cimická.

„Situaci vnímáme jako vážnou a nechceme pasivně čekat, až k nám nějaké prostředky dorazí. Včera jsme získali od Plzeňského kraje 23 roušek pro sociální odbor. Cítíme však, že bychom měli jít příkladem. Jinými slovy chceme ostatní „zdravě" nakazit, aby rouškami chránili sebe i druhé a aby je nosili. Chtěl bych také touto cestou apelovat i na ostatní města, aby se v této činnosti přidaly. Protože náš současný centrální způsob zásobování se mi zdá poněkud nešťastný,“ říká starosta města Karel Naxera.

K nošení roušek vyzvala také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která iniciativu přeštických podporuje. „Nosit roušku není ostuda. Nestyďme se. Svou rouškou chráním vás, vaše rouška chrání mě. Díky za všechny tyto iniciativy a obětavou pomoc. Zvládneme to,” říká předsedkyně TOP 09.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Osobnosti: