Mikulášská nadílka v dětské nemocnici

5. 12. 2019

Oslavu svátku svatého Mikuláše má plzeňská TOP 09 již od roku 2009 tradičně spojenou s nadílkou v dětské Nemocnici u Sv. Jiří v Plzni na Doubravce. Tento rok za dětskými pacienty plzeňští zastupitelé vyrazili již po jedenácté.

Místostarostka Lochotína Ilona Jehličková se proměnila v anděla, čerta ztvárnil doubravecký zastupitel Jan Toman a role sv. Mikuláše se zhostil plzeňský básník a hudebník David Brabec. Všichni tři nejprve navštívili dětské pacienty v denním stacionáři pro děti s respiračními onemocněním, poté zavítali na oddělení JIP a nakonec nadělovali v lůžkové části nemocnice.

„Jsem moc ráda, že se z mikulášské nadílky pro nemocné děti stala tradice. Na ten okamžik, kdy mohu jako anděl udělat radost dětem, které musí trávit předvánoční čas v nemocnici, se vždy moc těším. Vykouzlit dětským pacientům na chvíli úsměvy na tváři je nepopsatelně krásný pocit. V tento adventní čas bychom si více než jindy měli připomínat, že laskavost při darování je symbolem lásky. A že zároveň není většího štěstí, než moci obdarovat ty nejmenší,“ říká místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková a zároveň dodává: „Největší radost mi dnes udělal Damián z Domova pro osoby se zdravotním postižením "Nováček", který v dětské nemocnici ležel se zápalem plic. Jeho upřímné nadšení z Mikuláše a čerta mě opravdu dojalo.“

„Jako pohádková postava bych si přál mít tu moc, aby žádné z dětí nemuselo trávit předvánoční čas v nemocnici. Těší mě proto, že jsem jako čert mohl alespoň na chvíli děti rozptýlit a odvést pozornost od jejich nemoci,“ dodává doubravecký zastupitel Jan Toman.

Nemocnice u Sv. Jiří je soukromé zdravotnické zařízení poskytující lékařskou péči dětským pacientům od novorozeneckého věku až do 19 let. Disponuje 35 lůžky, včetně lůžek intenzivní péče. Další součásti zařízení jsou endokrinologická ordinace pro děti a dospělé, respirační ordinace pro choroby dýchacích cest dětí či oddělení komplexní léčebné rehabilitace.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme