× Pojďte do toho s námi.

Krajskou TOP 09 povede dál Petr Suchý

17. 4. 2021

TOP 09 v Plzeňském kraji si zvolila nové vedení. Stranu i nadále povede její současný předseda a plzeňský zastupitel Petr Suchý. Místopředsedy byli na sobotním sněmu, který kvůli epidemické situaci probíhal online, ve funkcích potvrzeni krajský zastupitel Richard Pikner, místostarostka Městského obvodu Plzeň 1 Ilona Jehličková a dosavadní místopředseda krajské organizace Martin Vít.

Petr Suchý byl poprvé do čela krajské organizace zvolen v roce 2015 a dnešním znovuzvolením vstupuje do svého čtvrtého dvouletého volebního období. V něm ho jako předsedu čekají dvoje významné volby. „Mého opětovného zvolení do čela krajské organizace TOP 09 si nesmírně vážím a děkuji všem delegátům za důvěru. V letošním roce je před námi zásadní úkol a tím je, porazit vládní strany v parlamentních volbách. V těch nepůjde o nic míň než o další směřování naší země, a především o to, jak ji vyvést z hluboké morální a ekonomické krize. Protože současná politická a společenská situace vyžaduje více než kdykoliv předtím mimořádnou spolupráci demokratických stran, rozhodli jsme se spojit síly a kandidovat v koalici SPOLU společně s ODS a KDU-ČSL. Naše koalice klade důraz na prozápadní směřování České republiky, nebo ochranu demokratického ústavního systému, což jsou dlouhodobě také témata, která prosazuje náš kandidát a lídr TOP 09 pro volby do sněmovny Marek Ženíšek. V příštím roce pak pro nás bude zásadní uspět v komunálních volbách a podílet se na zlepšování života ve městech a obcích napříč naším krajem,“ říká znovuzvolený předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý.

V krajském předsednictvu TOP 09 dále usednou náměstek hejtmanky Plzeňského kraje Marek Ženíšek, náměstek primátora města Plzně Michal Vozobule, předseda TOP 09 na Klatovsku a Domažlicku Milan Vyskočil, předseda Regionální organizace TOP 09 Plzeň-venkov Miroslav Hlaváč a starosta Přeštic Karel Naxera.

Třiadvacetičlenný krajský výbor dále doplní Miroslav Hejzek, Ladislav Lego, Jana Petříčková, Martin Straka, Miroslav Vecka, Petr Dvořák, Jan Fluxa, Václav Lacyk, Martin Leška, Miloš Nový, Radoslav Škarda, Ondřej Ženíšek, Karel Smola a Markéta Bučoková.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Osobnosti: