Ženíšek: Plzeňanům záleží na směřování naší země

6. 3. 2018

Včerejší shromáždění na náměstí Republiky v Plzni nebylo pouze protestem proti zvolení soudruha Ondráčka. Nešlo jen o to, že své role mlátičky v roce 1989 nikdy nelitoval, že by omezil svobodu slova, když si někdo „dovolí“ na Facebooku napsat, že „prezident je blb“ nebo o jeho cesty na Donbas či Krym, kde se spolu s ostatními českými „vlastenci“ fotí se zelenými mužíky. Volba do čela komise pro GIBS byla jen poslední kapkou. Šlo i o postupné krůčky neoficiální vládní koalice ANO, KSČM a SPD v čele s Andrejem Babišem směřující k postupnému omezování demokracie a po skoro třiceti letech k nenápadné legitimizaci komunistů. Jde také o neopodstatněnou kritiku novinářů, zejména těch veřejnoprávních, o tlak na odstoupení ředitele GIBS, o zvolení komentátora Parlamentních listů a milovníka alternativních a dezinformačních proruských serverů Petra Žantovského na návrh ANO do rady ČTK nebo o vyjádření agenta Falmera, že nejsme demokraté, když jsme si dovolili vyjít do ulic a protestovat.
Proto patří obrovský dík všem, co včera dorazili, a kterým není jedno, kam naše země směřuje. Já malověrný jsem při ohlašování demonstrace nahlásil odhadovaný počet účastníků 300 lidí. Plzeňané můj odhad překonali minimálně 5x. Největší poděkování pak zaslouží iniciátor setkání Vilem Kuntscher.

Ondřej Ženíšek, zastupitel města Plzně za TOP 09

Osobnosti: