Prohlášení zastupitelů TOP 09 k průběhu Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 1

6. 2. 2023

Těší nás, že Městský obvod Plzeň 1 ze svého rozpočtu podporuje řadu aktivit. Veškeré nakládání s veřejnými prostředky však musí probíhat transparentně a standardními procedurami. Proto jsme během posledního jednání obvodního zastupitelstva, které proběhlo ve středu 1. února, nemohli podpořit žádost o příspěvek Zoologické a botanické zahradě města Plzně, kterou finanční výbor pro naprostý nedostatek informací a údajů nemohl vůbec projednat. Věříme, že rada obvodu tento náš zdvižený prst vezme vážně a s péčí řádného hospodáře bude zastupitelstvu napříště předkládat takové materiály, u kterých nebudeme mít žádné pochybnosti o účelnosti vynaložených veřejných prostředků.

Za necelé tři týdny začne Plzeňanům sloužit dlouho očekávaný západní segment městského okruhu, obyvatelé Bolevce a Košutky tím ale pocítí značný nárůst tranzitní dopravy. Jsme rádi, že se vedení obvodu na náš podnět zabývá zřízením úsekového měření rychlosti projíždějících vozidel, které by mělo pomoci zajistit dodržování nejvyšší dovolené rychlosti a tím i udržet přijatelnou hlukovou zátěž.

Služebna městské policie se před několika dny přestěhovala z Lochotína na Vinice. Zatímco ještě v prosinci byl tento krok avizován jako dočasný do doby vybudování nových prostor v Sokolovské ulici, nyní část rady hovoří o tom, že by do budoucna měly zůstat v provozu obě služebny. Nepovažujeme za vhodné, aby se názor na zajištění bezpečnosti obyvatel našeho obvodu měnil téměř ze dne na den, protože jde o příliš vážnou věc. Městská policie v celé Plzni je od komunálních voleb zmítána nekoncepčními rozhodnutími a budeme bedlivě sledovat, zda se nebudou nepříjemně dotýkat i našeho obvodu.

Taktéž nás mrzí, že vedení obvodu změnilo usnesení předchozí rady a umožní výstavbu v klidové části na Roudné v místě, kde předchozí vedení nechalo umístit dvě odpočinkové lavičky, a to v lokalitě Pod Všemi svatými.

Ilona Jehličková a Martin Leška, zastupitelé TOP 09 Městského obvodu Plzeň 1

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme