Program s razantními škrty ano, populisté a asociálové rozhodně nikoliv.

31. 3. 2010
Z reakce některých lídrů politických stran po představení programu TOP 09 je evidentní, že svými výroky zastírají neochotu s problémy této země cokoliv vážně dělat. Patrně se obávají, že by nemuseli ve volbách uspět, že by jim pravdivý a odpovědný přístup mohl odradit některé voliče. Proto volební lídr ODS Petr Nečas mluví nezdařile o pravicovém populismu TOP 09 a šéf sociálních demokratů Jiří Paroubek zase hystericky o drakonických asociálech z TOP 09.

Přitom je to právě sociální demokracie, která nabízí volební program, ze kterého je evidentní, že při splnění jenom jeho částí bude na tom republika za několik let tak zoufale, že slovo asociálnost nabude pod taktovkou „protektorátu“ Mezinárodního měnového fondu a Evropské komise nad ČR mnohem drastičtějších rozměrů, než si vůbec umíme představit. Je to ODS, která sebe staví do role politické strany, která nabízí mírnější řešení problémů jen proto, aby u voličů nenarazila. Kritizuje ostatní jen proto, že se obává ztráty voličů a vzdálila se tak od konzervativních hodnot.

TOP 09 je konzervativní strana a konzervativní přístup v rodině, ve firmě i ve státě říká, že bych neměl utratit víc, než jsou moje příjmy. Postoj ODS a ČSSD je zcela legitimní volební strategií, kterou respektuji, ale populisté a asociálové jsou spíše jinde než-li v TOP 09, ale ponechávám na posouzení voličů.

PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D ; místopředseda TOP 09 a kandidát do PSP ČR 2010 za Plzeňský kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme