Pikner: Nová pracovní pozice pro krajského politika?

23. 6. 2017

Krajská koalice na pondělním zastupitelstvu prosadila, že hejtmanství bude mít nový uvolněný post předsedy výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Neuvolněným předsedou výboru byl doposud zastupitel ČSSD Jaroslav Šobr, který je ředitelem Základní školy ve Staňkově. Ten nadále v čele výboru zůstane, ale bude uvolněný. Jeho měsíční odměna tak vzroste o zhruba 50 tisíc na téměř 60 tisíc měsíčně. Volba nového uvolněného předsedy výboru pro výchovu ale porušuje původní prohlášení hejtmana z roku 2016, že se nenavýší počet uvolněných funkcí. Nyní tedy budeme mít nového uvolněného předsedu, ale není nový plán činnosti výboru a nejsou jasně dané kompetence. I kdyby nový uvolněný předseda byl jakýkoliv odborník, stále bude vyvstávat myšlenka proč teď a ne dříve, a co bude mít za náplň práce. Jde pouze o dobře placené místo bez odpovědnosti za peníze daňových poplatníků?

Richard Pikner, zastupitel Plzeňského kraje

Osobnosti: