Marek Ženíšek byl zvolen místopředsedou TOP 09

26. 11. 2017

Marek Ženíšek byl dnes celostátním sněmem zvolen místopředsedou  TOP 09. "Silná podpora novému vedení, i od těch, co si možná přáli jiné, to by byl takový hezký dárek k mým dnešním narozeninám. Pouze jednotní můžeme uspět," komentoval ve svém kandidátském projevu Marek Ženíšek.

Dalšími místopředsedy byli zvoleni Tomáš CzerninMichal Kučera, a Jan Vitula. Post první místopředsedkyně bude nově zastávat Markéta Pekarová Adamová a předsedou strany byl zvolen Jiří Pospíšil.

Nového předsedu a další členy vedení volilo 181 delegátů 5. celostátním sněmu TOP 09, který začal v sobotu v Praze. Delegáti ze všech krajů v hotelu Don Giovanni diskutovali také o změnách stanov TOP 09 a dalším směřování strany.

Sněm začal v sobotu symbolicky v 9:09 a delegáty celým dvoudenním jednáním provázely výroky našich prezidentů Tomáše Garrigua Masaryka: „Člověk mnoho vydrží, má-li cíl,“ a Václava Havla: „Naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne.“

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Osobnosti: