× Pohněme s tím. Společně!

Rozum do hrsti

6. 10. 2016

Vrcholící předvolební kampaň přesto přináší spoustu témat zralých na psychiatra: „zastavíme migraci, zastavíme diktát EU, nechceme být cizinci ve vlastní zemi, likvidace průmyslu pokračuje, dálnice, dálnice, dálnice“…

Před osmi lety uspěla ČSSD v krajských volbách zneužitím republikového tématu regulačních poplatků. Loňské zrušení třicetikorunového příspěvku připravilo zdravotnictví o cca 5,5 miliardy korun. Často slýcháme, že „nemáme peníze pro naše děti a budeme dávat cizím“. Kritiky jsou často titíž lidé, kterým se regulační poplatek příčilo hradit.

Nic proti bezpečnosti, naopak. Jenže Česko je podle světového indexu míru šestou nejbezpečnější zemí na světě.

Letos už v Česku zemřely stovky lidí při autonehodách, žádný člověk rukou imigranta, kterého tady notabene nikdo neviděl. Protiargumentem často bývá, že imigranti sice nejsou v Česku, ale již číhají za hranicemi našich sousedů. Podle Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky přitom pouhých šest procent světových uprchlíků je v Evropě.

Žijeme v době mediální. Skutečná realita se tak někdy dramaticky liší od té virtuální. Až někde narazíte na slogan „dálnice, dálnice, dálnice“, vězte, že hodnota zakázek na inženýrské stavby meziročně klesla o 43 procent. Ministerstvo dopravy přitom spravuje člověk ze stejného hnutí, které má slogan na svých billboardech.

Nepodléhejte prvnímu dojmu, vytvořte si vlastní názor na základě vědomostí a zkušeností jak vlastních, tak jiných důvěryhodných osob. Slovy Immanuela Kanta: „Nebojte se užívat vlastního rozumu“

Jděte prosím k volbám a volte odpovědně. Silou rozumu.

Miloš Fogl, kandidát do Krajského zastupitelstva

Volby: