Vlastníková: Stavba menšího bazénu jde podle plánu

27. 3. 2019

Přetíženému 50m bazénu se brzy uleví. V červnu by měl být dokončen nový 25m bazén a v létě bude opět po dvou letech v provozu letní pláž.

Stavební firma zvládá bez obtíží držet harmonogram stavebních prací a nový bazén, který bude součástí stávajících Aquacentra Pardubice již má jasné obrysy. “Na přelomu května a června by měl být bazén hotov a najet na zkušební provoz. Veřejnost i sportovní kluby se tak mohou těšit, že brzy dostanou více prostoru,” říká členka dozorčí rady PAP,o.p.s Věra Vlastníková z TOP 09. O dráhy v novém bazénu je velký zájem a už nyní se pracuje na systému a klíči k jejich obsazení. “Pro veřejnost chceme zachovat minimálně 3 dráhy na “padesátce”, na menším bazénu dostane veřejnost prostor zejména brzy ráno, po polední - než nastoupí sportovní kluby a pak večer,” upřesňuje Věra Vlastníková.

Od léta aquacentrum lehce upraví otevírací dobu. “O víkendech otevře už v 9 hod, což ocení zejména rodiče s dětmi. Naopak zavírat se bude každý den už ve 21 hod, protože večerní návštěvnost byla minimální,” doplňuje Věra Vlastníková. V létě se konečně otevře letní pláž, loni kvůli stavbě bazénu celé léto uzavřená.

Ondřej Müller, krajský manažer

Osobnosti: