TOP 09 v Pardubicích povede Michal Sláma

TOP 09 si Pardubicích zvolila nové vedení. Stranu v krajském městě i nadále povede vědecký pracovník a projektový manažer Michal Sláma.

15. 3. 2019

Michal Sláma má s vedením místní organizace zkušenost už z minulého období, kdy po odchodu Jiřího Čáslavky nastoupil do vedení z pozice místopředsedy strany. Ve volbě předsedy neměl konkurenta a volba proběhla jednohlasně. „Naším nejbližší úkolem bude příprava strany do voleb do Evropského parlamentu. Chceme se ale pochopitelně zaměřovat na lokální témata, připravujeme obměny v našich expertních týmech. Zaměříme se na téma moderních technologií, financí, zdravotnictví a dopravy, kde má náš výbor velmi silnou kompetenci,“ shrnuje Michal Sláma.

Místopředsedou strany se stal Stanislav Hlavatý. „Politiku se zatím učím, celou svoji profesní kariéru pracuji v byznysu okolo finančnictví, proto se chci zaměřit na čistotu a průhlednost financování městských firem,“ říká nový místopředseda místní organizace Stanislav Hlavatý.

V místním výboru bude pracovat také bývalý poslanec a primář PKN Jiří Skalický, právník a dopravní expert Martin Slezák a projektový manažer Michal Pilař.

„Přestože je naše strana po volbách aktivně blokována a nebyla připuštěna k práci v komisích města, chceme využít expertních kompetencí našich členů. Revidujeme složení expertních týmů a doporučení plánujeme předkládat prostřednictvím našeho zastupitele přímo pro jednání zastupitelstva města,“ dodává předseda místní TOP 09 Michal Sláma.

Ondřej Müller, krajský manažer

Michal Sláma(32): Vědecký pracovník královehradecké univerzity a spolumajitel softwarových a technologických společností, zabývajících se vývojem webových a zdravotnických aplikací, především pro podporu terapie dětí s poruchami autistického spektra. Specializuje se také na oblast projektového managementu, organizačního učení, eHealth a využívání moderních technologií pro pozitivní rozvoj měst. Působí jako předseda Komise pro strategii města Pardubice a člen předsednictva mládežnické organizace TOP tým Pardubice. Aktivně se angažuje v několika dalších neziskových projektech z oblasti umění a vzdělávání. Je členem Society for Organizational Learning.

Osobnosti: Michal Sláma