× Pojďte do toho s námi.

TOP 09 na pardubickém letišti

Jiří Skalický a Václav Cempírek se zajímali o letiště ve svém kraji

4. 4. 2013

O pardubické letiště, které patří do sítě pěti páteřních mezinárodních letišť s civilním provozem, se zajímají politici z TOP 09. V týdnu po Velikonocích zdejší letiště navštívil poslanec, člen hospodářského výboru a podvýboru pro dopravu Václav Cempírek. Zajímal se nejen o současnost letiště, ale také o jeho plány do budoucna.

Mezinárodní civilní letiště v Pardubicích začalo fungovat v roce 1994, kdy o rok dříve založená společnost East Bohemian Airport a.s. (EBA) zadala studii o využitelnosti letiště. Létat se začalo v roce 1995. Od té doby roste úroveň poskytovaných služeb i množství přepravených pasažérů. “Pardubické letiště se díky své ideální poloze a především díky investicím do modernizace svého zázemí stává klíčovým hráčem v civilní letecké dopravě. Jsem velmi potěšen, že si kolega poslanec Cempírek našel čas a pardubické letiště navštívil. Mohl se sám na vlastní oči přesvědčit, že i malé regionální letiště má co nabídnout. Ale že to také stojí nemalé úsilí, i finanční,” prohlásil Jiří Skalický, předseda představenstva společnosti East Bohemian Airpot a.s., a také člen Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Letiště v minulých letech prošlo rozsáhlým projektem modernizace technického zázemí, který byl podpořen dotacemi z Evropské unie. I díky tomu vzrůstá zájem leteckých společností o Pardubice. Za rok 2012 dokázalo letiště odbavit na 125 tisíc pasažérů a odhady pro letošní rok jsou ještě vyšší. “Není tajemstvím, že usilujeme o vybudování nového, většího a modernějšího terminálu. V současné době probíhá jednání o vlivu stavby na životní prostředí. Věřím, že vše půjde podle plánu a že v dohledné době budeme moci cestujícím nabídnout opravdu kvalitní služby. Jistě je ocení i Pardubáci při svých cestách na dovolenou s odletem a příletem na “domácí” letiště,” dodal Skalický.

Osobnosti:
Václav Cempírek, Jiří Skalický