TOP 09, KDU-ČSL a Nestraníci spojí síly v Koalici pro Pardubice

26. 4. 2018

Zástupci TOP 09, KDU-ČSL a hnutí Nestraníci dnes oficiálně oznámili, že ve volbách do zastupitelstva města Pardubic budou kandidovat společně. Pod názvem Koalice pro Pardubice nabídnou voličům kvalitní osobnosti s vizí pro rozvoj krajského města.

V dnešní době je nesmírně důležité spolupracovat na základě společných hodnot a názorů na zásadní věci. Lidé z KDU-ČSL a hnutí Nestraníci jsou nám ideově blízkými partnery, se kterými postupujeme společně nejen ve sněmovně, ale také v Evropském parlamentu a v mnoha obcích,“ říká Ludmila Ministrová (TOP 09), zastupitelka města a známá mecenáška, která je lídrem společné kandidátky. „Naší prioritou bude řešení neúnosné dopravní situace v Pardubicích a rozvoj města, které by se mělo stát moderní krajskou metropolí, kde bude příjemné žít,“ dodala.

Dvojkou kandidátky bude František Weisbauer (KDU-ČSL), člen Rady města Pardubic. „Již v tomto volebním období jsme řadu kroků neformálně projednávali v našich zastupitelských klubech společně Proto jsem kolegy oslovil, abychom se začali bavit o možné užší spolupráci a práce na společné kandidátce je logickým vyústěním. Pro název volebního uskupení jsme zvolili Koalice pro Pardubice - TOP 09, KDU-ČSL, Nestraníci. Využitím tohoto názvu chceme vyjádřit, že pro následující čtyři roky vytvoříme společný tým, který bude pracovat pro občany Pardubic,“ vysvětluje František Weisbauer předseda městské organizace KDU ČSL Pardubice.

„Nestraníci si vždy vážili férového a korektního jednání v zájmu občanů bez ohledu na stranickou příslušnost. S KDU-ČSL nás již řadu let takováto spolupráce spojuje a jsem nesmírně rád, že v TOP 09 jsme nalezli dalšího partnera, který tento cíl chce s námi naplňovat“, doplňuje zástupce Nestraníků Petr Grulich.

Mezi kandidáty nebudou chybět výrazné pardubické osobnosti jako paní senátorka Miluše Horská, nebo primář a bývalý poslanec Jiří Skalický.

Koaliční partneři už nyní intenzivně pracují na programu, hotovou koaliční smlouvu zveřejní zhruba za měsíc. „Dohodli jsme se na spolupráci, na společné kandidátce a podepsali jsme základní memorandum. Nyní nás čekají intenzivní společná jednání o koaliční smlouvě a zcela konkrétní podobě našeho programu. Věřím, že si společnými silami získáme důvěru občanů Pardubic,“ uvedl zastupující předseda místní organizace TOP 09 Michal Sláma.

„Před časem došlo k rozdrobení politické scény v Pardubicích a proto je dobře, že nyní dochází alespoň k částečné integraci a TOP 09 je pro KDU-ČSL vedle Nestraníků dalším logickým partnerem. Společně jsme schopni nabídnout velmi kvalitní osobnosti i program v zájmu občanů Pardubic a ne lobbistických zájmů některých firem či jednotlivců. “ dodává předseda okresního výboru KDU-ČSL a trojka společné kandidátky Vít Ulrych.

Ondřej Müller, krajský manažer

Volby: