TOP 09 a ODS postaví v Pardubickém kraji společnou kandidátku

11. 3. 2020

TOP 09 a ODS se dohodly na společné kandidátce v Pardubickém kraji. Koaliční kandidátka ponese název ODS a TOP 09.  Lídrem kandidátky bude senátor Michal Kortyš (ODS), za TOP 09 bude lídrem bývalý poslanec, lékař Jiří Skalický.

Jsem velmi ráda, že mohu představit společný projekt dvou jasně pravicových stran TOP 09 a ODS v Pardubickém kraji. Jsem přesvědčena, že voliči ocení naši snahu spojovat programově blízké demokratické strany. Koalice nabízí voličům kandidáty se zkušenostmi a erudicí, kteří jsou zárukou dobrého fungování kraje pro občany. Já sama z Pardubického kraje pocházím a vnímám jako zásadní priority dopravu, kvalitu školství i boj se suchem,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

"Cílem TOP 09 v posledních měsících bylo vytvořit silnou koalici v Pardubickém kraji a zastavit tříštění demokratických sil, proti kterému se pravidelně vyjadřuje i občanská veřejnost. Podařilo se nám domluvit s kolegy z ODS, se kterými máme na krajské úrovni řadu společných cílů, které ještě více zlepší kvalitu života obyvatelům našeho kraje. Těším se na spolupráci," říká krajský předseda TOP 09 Michal Pilař.

„Velmi mě těší, že vzniká koalice dvou stran, které si jsou programově i hodnotově blízké. Není to žádný účelový slepenec, ale logické předvolební spojení pravicových partnerů. Věřím, že i pro voliče bude tato koalice čitelná a předvídatelná a usnadní jim rozhodování v krajských volbách. Naše koaliční spolupráce má velkou sílu. Jsem přesvědčen, že se nám díky ní podaří prosadit změny v oblastech, které Pardubický kraj dlouhodobě trápí. Na mysli mám změny zejména v oblastech dopravy, zdravotnictví, následné péče i sociálních služeb," říká lídr TOP 09 na společné kandidátce, Jiří Skalický.

Ondřej Müller, krajský manažer

Osobnosti: