SPOLU postavíme dálnici co nejrychleji

Hnutí ANO za 8 let ve vládě nedokázalo otevřít v našem kraji ani jeden kilometr D35.

14. 9. 2021

D35 má být nejdůležitější komunikaci v kraji, která pomůže dopravní situaci v zemi a uleví mnoha lidem v Pardubickém kraji.  Obyvatelé Vysokého Mýta, Litomyšle a dalších obcí na ni čekají už desítky let. Každé volby čtou stejné sliby, ale jejich městy projíždí statisíce automobilů dále.

„Náš kraj má potenciál, který brzdí zanedbaná infrastruktura. Dálnice D35, která měla být a pořád jaksi není, je toho bohužel smutným příkladem. Proto ji chceme dostavět v plné délce. Odmítáme přesouvání problému s dopravou od jednoho města v Pardubickém kraji k druhému,“ říká Pavel Svoboda, lídr koalice SPOLU v Pardubickém kraji.


Díky úsilí a tlaku mnoha starostů a reprezentantů Pardubického kraje máme aspoň částečně dobrou zprávu: D35 se staví a snad ještě letos bude zprovozněn první úsek z Opatovic do Časů. „Zajistit dostatek peněz na stavbu D35 bude naší prioritou. Stát musí mít odvahu jít i cestou, která je funkční v jiných zemích. Příkladem může být úspěšné využití tzv. PPP projektů“, říká Radim Jirout, dvojka kandidátky SPOLU.

Dálnice musí zůstat prioritou na celé příští volební období. Možná se za dva roky dočkáme prodloužení D35 do Ostrova, ale všichni víme, že problémové špunty se nacházejí na průjezdu Vysokým Mýtem a Litomyšlí. Je nezbytné, aby výstavba v co nejkratším možném termínu pokračovala dál k Moravské Třebové, uzavírá trojka kandidátky, Marek Výborný.

Máme také 450 kilometrů krajských silnic 2. a 3. třídy, které jsou v dezolátním stavu díky objízdným trasám, výstavbě samotné či dovozu stavebního materiálu. Je nepřijatelné, aby stát dal od zničených silnic ruce pryč a přehodil odpovědnost na obce či kraj. Musí se finančně podílet na včasné a kvalitní opravě.

V koalici SPOLU můžeme slíbit, že pro to uděláme maximum. D35 už nenecháme s nulou, ale co nejrychleji, ale s důrazem na kvalitu, budeme navyšovat počet zprovozněných kilometrů v Pardubickém kraji.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme