Soutěže všestrannosti do Pardubic lákají stovky koní a jezdců

20. 4. 2016

Sportovní sezonu na pardubickém dostihovém závodišti odstartoval čtyřdenní maraton soutěží všestrannosti. Zájem o ně byl veliký. Do Pardubic přijelo téměř 250 koní, kteří startovali v chovatelských soutěžích i v Jarní všestrannosti, jejíž součástí byla kvalifikace na Zlatou podkovu. V této nejvyšší soutěži kraloval olympionik Jaroslav Hatla, který své soupeře porazil o několik desítek bodů.

„Všestrannost je v Pardubicích oblíbenou soutěží, jezdci sem rádi jezdí. Prostředí dostihového areálu – domova Velké pardubické a skvěle připravená dráha jsou velkým lákadlem,“ komentoval soutěže poslanec Jiří Skalický, který sám je velkým fanouškem všestrannosti. „Nadšení pro Pardubice potvrdil i obrovský zájem, kvůli kterému museli pořadatelé závody rozdělit do dvou částí. Dostihový spolek to organizačně zvládl na jedničku,“ dodal Skalický.

V Pardubicích se v rámci Jarní všestrannosti jela nejen Zlatá, ale i Stříbrná a Bronzová podkova včetně soutěže pro juniory a Soutěže nadějí, kde své umění zvládnout drezuru, parkur a terénní zkoušku předvedli koně s licencí vystavenou teprve letos. Byly tu i soutěže pro pony a otevřené soutěže stupně ZL, Z a ZK včetně hobby. Mladí jezdci navíc byli hodnoceni v rámci projektu Soutěže všestrannosti na styl 2016, jehož cílem je využití stylových soutěží ke zlepšení rovnováhy a sedu jezdců a zvýšení bezpečnosti v terénní zkoušce.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme