Poslanci TOP 09 ve Vysokém Mýtě

Doprovodný program výjezdního zasedání Výkonného výboru TOP 09 do Pardubického kraje

16. 4. 2014

Vysoké Mýto, 15. 4. 2014 - V rámci doprovodného programu výjezdního zasedání Výkonného výboru TOP 09 do Pardubického kraje navštívili v pondělí 14. 4. 2014. Vysoké Mýto poslanci Parlamentu ČR František Laudát a Jaroslav Lobkowicz.

V Informačním centru dopravních staveb diskutovali poslanci s krajským ředitelem ŘSD Bohumilem Vebrem na téma výkupu pozemků na trase R35 a shodli se na nutnosti legislativních změn. Jednoznačnou podporu výstavby R35 později vyjádřil na svém zasedání celý Výkonný výbor TOP 09.

Při návštěvě výrobce autobusů Iveco Czech Republic, a.s. je seznámil generální ředitel firmy Pavel Pachovský s loňským rekordním prodejem, hospodářským výsledkem a ukázal jim výrobu. Poslanci se aktivně zajímali o úskalí výrazných výkyvů poptávky po autobusech v průběhu roku ve vztahu k Zákoníku práce. Významným tématem byla i problematika učňovského školství.

Na závěr návštěvy zavítali do Regionálního muzea, kde shlédli probíhající výstavu Pivovarnictví Pardubického kraje, Kabinet Militária a seznámili se s historií karosářské firmy Sodomka.

Při přejezdu z tiskové konference v Pardubicích na zasedání do České Třebové se krátce zastavil ve Vysokém Mýtě i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který si zde s velkým zájmem prohlédl mj. Kostel svatého Vavřince.

 

Muzeum  -  Foto: Radek Štěpán - www.filmovani.eu

ICDS  -  Foto: Petra Trpkošová - www.fototrpkosova.cz

IVECO, Kostel  -  Foto: TOP 09 MO VM

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme