Poslanci SPOLU podporují projekt Dukla sportovní

V Pardubicích může vzniknout nejmodernější multisportovní centrum v zemi. Na jeho realizaci ovšem chybí investiční prostředky. Poslanci koalice SPOLU přesto budou hledat řešení, jak projekt během několika let zahájit.

30. 3. 2022

Poslanci Pavel Svoboda (TOP 09), Karel Haas (ODS) a Marek Výborný (KDU-ČSL) se osobně sešli s vedoucím investičního týmu projektu Dukla Sportovní a předsedou představenstva pardubické Beksy Pavlem Starou a na vlastní oči se přesvědčili o neutěšeném stavu sportovního areálu na pardubické Dukle. Areál je zanedbaný a z velké části nevyužívaný. 

„Všichni se shodnou, že projekt na chystanou revitalizaci vypadá skvěle a že jej sportovní svazy opravdu potřebují. Areál má sloužit desítkám sportů, mládeži i veřejnosti. Díky strategické poloze a dobré dopravní dostupnosti Pardubic může hostit celostátní i mezinárodní soutěže a přilákat do regionu mnoho nových návštěvníků,“ říká poslanec Pavel Svoboda.

“I když je projekt od počátku připravován k možné realizaci po etapách, tak problémem číslo jedna jsou v současnosti peníze. Při aktuálním dramatickém růstu cen stavebních prací a materiálů se celkové náklady na realizaci projektu odhadují cca kolem 2 mld. Kč. Je nutné si realisticky říci, že v rozpočtově napjatých letech 2022 a 2023 naše město ani stát finanční zdroje na realizaci mít nebudou. S Pavlem Starou jsme se však shodli na tom, že poté, kdy jeho tým provede kompletní nákladovou revizi a aktualizaci projektu, tak by všichni pardubičtí politici napříč politickým spektrem, ať na místní, krajské nebo celostátní úrovni, měli udělat vše, co je v jejich silách, aby realizace projektu Dukla Sportovní skutečně odstartovala rokem 2024,“ apeluje poslanec Karel Haas.   

Pavel Stara podrobně seznámil poslance se studií “Dukla Sportovní” i kontextem příprav v uplynulých letech. “Důležitá je shoda na podpoře tohoto výrazně nadregionálního projektu jak ze strany města, tak i státu. Národní sportovní agentura s ním počítá jako s prioritou velkých investičních akcí s národním i mezinárodním využitím. Čas příštích dvou let bude důležité využít na projektové přípravy a rozhodnutí o jejich etapové realizaci. My můžeme naopak přislíbit plnou podporu při jednáních o investicích v rámci NSA,” uzavřel poslanec Marek Výborný.   

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Pavel Svoboda
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme