Plavců přibývá. Pardubice nový bazén potřebují.

13. 3. 2017

Nový 25m bazén v areálu aquacentra bude sloužit zejména plaveckým školám a sportovním klubům a dojde tak k uvolnění 50m bazénu. "Veřejnost z užívání samozřejmě nebude vyloučena a budou se zde konat i akce pro seniory či těhotenská a rehabilitační plavání", upřesňuje MDDr. Michal Pražan​, předseda správní rady aquacentra a člen výboru TOP 09 - Pardubice

​Stavba bude financovaná téměř z poloviny dotací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zbytek doplní město z investičních fondů. Bazén bude využívat stávajícího zázemí aquacentra. Dostavba s sebou neponese zvýšení provozních nákladů, ty budou pokryty ze stávajících prostředků aquacentra a zajistíme tak opravdu efektivní, pro rozvojovou investici.

"Již několik let v dozorčí radě řešíme řadu podnětů od návštěvníků bazénu a klubů, kteří si stěžují na nedostatečnou kapacitu drah. O plavání je velký zájem a je proto skvělé, že plavcům můžeme konečně vyjít vstříc", doplňuje Michal Pilař​, člen dozorčí rady aquacentra a člen výboru TOP 09 - Pardubice. Rozšíření služeb městského aquacentra návštěvníci ocení a přispěje ke zvýšení návštěvnosti nejen občanů Pardubic, ale i zájemců o plavání z okolních obcí. Proto TOP 09 tento projekt plně podporuje.

"Nový bazén je skvělá příležitost pro Pardubice, zvláštní dík si pak za svou práci při realizaci projektu zaslouží vedení PAP PARDUBICE o.p.s.", uzavírá Michal Pražan.

 

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme