Klub zastupitelů TOP 09 podpořil výstavbu haly a hotelu

20. 6. 2023

Pozitiva převážila. I když šlo o nestandardně rychlé rozhodování, soukromá investice v objemu 5 miliard korun se těžko odmítá. Zastupitelé za TOP 09 proto hlasovali pro zahájení procesu změny územního plánu města.

Je tu soukromý investor, který po městu nechce nic víc než drobnou změnu územního plánu. Na jeho pozemcích lze stavět, tyto pozemky jsou výslovně určeny pro budování sportovních areálů, ale podle platných regulativů tam nesmí stát multifunkční hala a kongresové centrum. Nejedná se o nijak vzácné a výjimečné přírodní území, ale o pozemky se starou ekologickou zátěží na okraji města při budovaném SV obchvatu v oblasti „Nová Cihelna“. 

Martin Slezák"Situaci, kdy na ploše určené územním plánem pro sportovní areály, nelze vybudovat multifunkční sportovní halu splňující současné standardy, považuji ze všeho nejvíce za chybu územního plánu, kterou je třeba v zájmu účelného využití území odstranit. Umístění projektu je z našeho pohledu takřka ideální. Plánované akce tak dopravně tolik nezatíží už tak zahlcené centrum města. Je nyní na investorovi, jak se popere se stanovisky dotčených orgánů a vypořádáním všech námitek a připomínek. Doufám, že vedení města využije časové okno k jednání s investorem o detailech projektu, a otevře akcionářskou smlouvu s HC Pardubice směrem ke zmírnění platných závazků města“, říká Martin Slezák, zastupitel za TOP 09

Hlavními předměty investice má být nejmodernější multifunkční hala v Evropě, hotel o kapacitě 400 lůžek a kongresové centrum. 

Ondřej Müller

„Pro město Pardubice zde vidím jednoznačně příležitost, potenciál směrem k nejvýznamnějším sportovním a kulturním akcím v Evropě, rozvoji cestovního ruchu, kongresové turistice, novým pracovním místům a příjmům do městské pokladny“, shrnuje svůj postoj Ondřej Müller, zastupitel za TOP 09. 

 Pokud by investor čekal na nový územní plán a následně jeho změnu, mohl by stavbu zahájit odhadem tak za 5 let, spíše bychom však jako město o tuto investiční příležitost přišli.  

TOP 09 Pardubice

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme