Karel Schwarzenberg v Pardubickém kraji: pieta, umění i dostihy

14. 10. 2013

Karel Schwarzenberg během celého dne poznal Pardubický kraj v mnoha různých podobách. Předsedu TOP 09 přivítala na Růžovém paloučku u Litomyšle starostka Morašic Hana Štěpánová a předseda krajské organizace Miroslav Nádvorník. Karel Schwarzenberg zde společně s přítomnými podporovateli uctil památku českých bratří, kteří mají na tomto místě svůj památník.

V diskuzním duchu se nesl další bod programu ve Vysokém Mýtě, kde se pan Schwarzenberg setkal s obyvateli Mýta i okolí a také se studenty školy ze Skutče, kteří se kvůli němu dobrovolně sešli i v neděli. Během této akce také předseda podpořil dobročinný projekt UNICEF, do kterého se v letošním roce zapojila celá pardubická TOP 09.

Prvním místem, které pan Schwarzenberg navštívil v Pardubicích, byla kavárna Apatyka, která zaměstnává osoby s fyzickým či mentálním hendikepem. I zde byl prostor pro příznivce TOP 09 pohovořit si krátce s předsedou. Z Apatyky se předseda TOP 09 přesunul do nově vzniklé galerie fResch, kde i jako milovník moderního umění ocenil tvorbu mladých umělců.

Největší akcí dne byla návštěva Velké Pardubické, kde kníže sledoval spolu s lídrem v Pardubickém kraji Jaroslavem zedníkem, primářem Jiřím Skalickým a pardubickým radním Janem Němcem dramatický průběh závodu. Sám zmínil, že má ke koním a k dostihům velice blízko, a prozradil, že jeho dětským snem bylo stát se právě žokejem. Přítomnost Karla Schwarzenberga potěšila mnoho návštěvníků Pardubické, kteří neváhali využít možnosti potřást knížeti rukou a udělat si společnou fotku.

Celodenní namáhavý program ukončil Karel Schwarzenberg v legendárním studentském klubu Žlutý pes na již tradiční akci Na pivo s Karlem, kde opět krátce besedoval s přítomnými, především mladými podporovateli.

Karel Schwarzenberg zhodnotil, že se mu celá návštěva velmi líbila a srdečně poděkoval všem, kteří stáli o to se s ním potkat. V podvečerních hodinách odjížděl z Pardubického kraje přímo do Prahy na křest nové knihy o prezidentské volbě.

Kontakt:

Lucie Mičková

PR a komunikace s veřejností

TOP 09 Pardubický kraj

+420 774 869 620