Kandidátku TOP 09 v Pardubickém kraji povede Skalický

TOP 09 včera představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Pardubickou krajskou kandidátku povede primář pardubické nemocnice a poslanec Jiří Skalický. TOP 09 také zveřejnila volební program, ve kterém voličům nabízí jasné postoje, o který se mohou opřít: například co nejrychlejší přijetí eura a ochotu vládnout pouze s demokratickými stranami. TOP 09 proto do kampaně jde se sloganem – „neuhneme“. V programu dále zdůrazňuje jistotu občanů v penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

31. 5. 2017

Jiří Skalický se narodil v roce 1954 v Ústí nad Orlicí, ale od dvou let žije v Pardubicích. Vystudoval Farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové a od roku 1978 pracuje v Pardubické nemocnici, od roku 1991 ve funkci primáře oddělení klinické biochemie a diagnostiky. Působí také jako pedagog, od roku 1994 vyučuje na katedře biologických a biochemických věd pardubické univerzity. V roce 2008 absolvoval doktorandské studium na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice.

Do politiky vstoupil v roce 1998, kdy se stal zastupitelem a radním Pardubic. Od roku 2010 je za TOP 09 poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V roce 2013 svůj mandát obhájil a pracuje ve výboru pro zdravotnictví a výboru pro obranu. Od roku 2010 je členem a od března 2014 místopředsedou Správní rady VZP.

Dlouhodobě se věnuje pomoci druhým v rámci mezinárodní charitativní organizace LIONS club. Je členem předsednictva TOP 09 a už 4. volební období zastupuje zájmy občanů v pardubickém městském zastupitelstvu, kde se intenzivně věnuje rozvoji mezinárodního letiště v Pardubicích.

Aktivně působí v dostihovém klubu, zajímá se o historii, věnuje se sportovní střelbě.

Jiří Skalický je ženatý, má dvě děti.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme