Kandidátku TOP 09 v Pardubickém kraji povede Skalický

TOP 09 včera představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Pardubickou krajskou kandidátku povede primář pardubické nemocnice a poslanec Jiří Skalický. TOP 09 také zveřejnila volební program, ve kterém voličům nabízí jasné postoje, o který se mohou opřít: například co nejrychlejší přijetí eura a ochotu vládnout pouze s demokratickými stranami. TOP 09 proto do kampaně jde se sloganem – „neuhneme“. V programu dále zdůrazňuje jistotu občanů v penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

31. 5. 2017

Jiří Skalický se narodil v roce 1954 v Ústí nad Orlicí, ale od dvou let žije v Pardubicích. Vystudoval Farmaceutickou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové a od roku 1978 pracuje v Pardubické nemocnici, od roku 1991 ve funkci primáře oddělení klinické biochemie a diagnostiky. Působí také jako pedagog, od roku 1994 vyučuje na katedře biologických a biochemických věd pardubické univerzity. V roce 2008 absolvoval doktorandské studium na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice.

Do politiky vstoupil v roce 1998, kdy se stal zastupitelem a radním Pardubic. Od roku 2010 je za TOP 09 poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. V roce 2013 svůj mandát obhájil a pracuje ve výboru pro zdravotnictví a výboru pro obranu. Od roku 2010 je členem a od března 2014 místopředsedou Správní rady VZP.

Dlouhodobě se věnuje pomoci druhým v rámci mezinárodní charitativní organizace LIONS club. Je členem předsednictva TOP 09 a už 4. volební období zastupuje zájmy občanů v pardubickém městském zastupitelstvu, kde se intenzivně věnuje rozvoji mezinárodního letiště v Pardubicích.

Aktivně působí v dostihovém klubu, zajímá se o historii, věnuje se sportovní střelbě.

Jiří Skalický je ženatý, má dvě děti.

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde

Ondřej Müller, krajský manažer