× Pohněme s tím. Společně!

Jiří Skalický: Tradice sněmovního Zlatého poháru úspěšně pokračuje

13. 6. 2016

Letošní ročník Zlatého poháru do Pardubic přilákal desetičlenné, velmi vyrovnané startovní pole. Vítězství se dalo očekávat od každého z účastníků, radoval se ale realizační tým trenéra Josefa Váni. Pro Zlatý pohár předsedy sněmovny si doběhl pětiletý Nos Galan v sedle s žokejem Janem Kratochvílem. „Přál jsem si vyhrát Zlatý pohár a to se povedlo. Super den,“ radoval se ze svého vítězství „zlatý“ žokej. Trofej jemu, ale i trenérovi a majiteli vítězného valacha předával v zastoupení předsedy sněmovny Jana Hamáčka poslanec Jiří Skalický společně s vedoucím kanceláře Poslanecké sněmovny Petrem Kynštetrem. „Letošní ročník byl velmi vyrovnaným soubojem, bylo krásné jej sledovat, komentoval průběh dostihu Jiří Skalický, který také připomněl krátkou, ale už stabilní tradici sněmovního poháru. „V Praze se běhá cena prezidenta, u nás v Pardubicích máme pohár předsedy sněmovny. Jsem rád, že na mou myšlenku ještě více podpořit význam prestižního dostihu před třemi lety kývlo pardubické závodiště i předseda Jan Hamáček. A ještě raději vidím, že slova o založení nové tradice nebyla planá a že se o pohár předsedy Poslanecké sněmovny běhá a běhat bude.“

Zlatý pohár předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR je klasickou steeplechase, aktuálně na 4400 metrů. Rekordmanem dostihu je Royal Moungins, který dokázal jako jediný kůň v dostihu zvítězit čtyřikrát. Mezi jezdci jsou prozatímními rekordmani žokejové Dušan Andrés a Jiří Kousek, kteří dokázali v historii Zlatého poháru zvítězit třikrát.

Ondřej Müller, krajský manažer

Volby: