Europoslanec Jiří Pospíšil navštívil Orlickoústecko

20. 7. 2015

V pátek 17. července podnikl pracovní návštěvu Orlickoústecka poslanec Evropského parlamentu Jiří Pospíšil (TOP 09). V doprovodu poslance Jiřího Skalického, starosty České Třebové Jaroslava Zedníka a zastupitele Ústí nad Orlicí Luboše Bäuchela navštívil vydařené investiční akce v České Třebové. V nedaleké Litomyšli se zúčastnil zahájení výstavy Terezy z Davle a prohlédl si Museum Josefa Váchala. Exkurzi u výrobce větroňů firmy Orličan Ústí nad Orlicí Pospíšil s nadsázkou komentoval slovy: „S mým strachem z létání jsem byl rád, že jsem si mohl letadla v klidu prohlédnout v továrně a nemusel se strachovat, že snad do nějakého budu muset nasednout.“ Program návštěvy ukončila podvečerní debata s občany v České Třebové.

Páteční odpoledne 17.7.2015 bylo svědkem návštěvy europoslance JUDr. Jiřího Pospíšila v našem regionu. Návštěva na pozvání TOP09 dorazila na radnici v České Třebové. Uvítání se ujal pan starosta Zedník společně s poslancem PharmDr. Jiřím Skalickým, Ph.D.

Společně vyrazili na návštěvu firmy Orličan s.r.o. v Ústí nad Orlicí. Za město Ústí nad Orlicí návštěvu přivítal zastupitel města za TOP09, pan Luboš Bauchel. Česká firma navazuje na výrobu větroňů, které v kooperaci dodává hlavně na německý trh. Firma je příkladem firmy, která by si zasloužila podporu v její snaze o další rozvoj v oblasti moderního průmyslu s velkou přidanou hodnotou. Na inovace s využití dotací pro rozvoj bude firma zkoušet dosáhnout i díky podpoře politiků za TOP09.

Návštěva následně projela městem Česká Třebová. Pan starosta Zedník ukázal vydařené investice, které město udělalo během jeho funkčního období. Sjezdovka Peklák, multifunkční terminál nádraží i firma Metrans jsou jistě příkladem vydařených investičních akcí.

Cesta našim regionem pokračovala na výstavu Terezy z Davle v nedaleké Litomyšli. Zde pan poslanec Skalický sympaticky zahájil výstavu fotografií a společně s panem JUDr. Pospíšilem si prohlédli Museum Josefa Váchala.

Celý program návštěvy ukončila večerní debata s příznivci a podporovateli. Zaplněná restaurace byla svědkem sympatického vystoupení europoslance za TOP09. Veškeré dotazy byly vtipně a pohotově zodpovězeny. Po celé besedě pan JUDr. Pospíšil vyrazil zpět do Plzně a následně na dovolenou.

"Dnes jsem si užil pracovní výjezd do České Třebové, kam mě pozvali přátelé z TOP 09. Nejprve jsem se setkal se zdejším úspěšným starostou Jaroslavem Zedníkem a také Jiřím Skalickým, poslancem za TOP 09. Následně jsem absolvoval nesmírně zajímavou návštěvu firmy Orličan, která se specializuje na výrobu bezmotorových letadel. S mým strachem z létání jsem byl rád, že jsem si mohl letadla v klidu," zhodnotil návštěvu Jiří Pospíšil na sociálních sítích.

Osobnosti:
Jiří Pospíšil