Dostihy jsme sledovali přímo na závodišti s Leošem Hegerem

10. 10. 2011

Leoš Heger byl na Velké Pardubické podruhé v životě, na koni ale ještě nikdy neseděl: „Obdivuji lidi, kteří tento sport provozují. V mém věku už bych měl strach, jistější se opravdu cítím na kole,“ uvedl vášnivý cyklista přímo na závodišti a hned v žertu připomněl podobenství jízdy na bicyklu a na koni: „Na kole i na koni jste výš, než chodec, vidíte dál a ujíždíte rychle krajinou.“ Legenda dostihového sportu Josef Vána je pro Leoše Hegera fenomén a těšil se na jeho hattrick: „Dokázal, že jeho předchozí výhry nebyly jen náhoda. Jsem rád, že jsem byl u toho.“

Ministr se u Jana Němce zajímal o potíže, způsobené pár dnů před startem Velké Pardubické. „Poškozená tráva je zřejmě důsledkem sporů, které přetrvávají v souvislosti s dřívějším vedením dostihového spolku. Důležité je že závody proběhly bez incidentů. A závodiště se uchází o přízeň veřejnosti i mimo dostihy. Nabídli jsme lidem tzv. country turistiku a oni sem rádi chodí,“ uvedl Němec.

Krajský předseda Miroslav Nádvorník byl spokojen s diskuzí nad tématem zdravotnictví v kraji, které se zúčastnil i poslanec za TOP09 Jiří Skalický. Ačkoliv byl Leoš Heger toho dne jediným zástupcem královéhradecké TOPky, pardubičtí zástupci této strany se chtějí s kolegy scházet častěji, ne jen na slavnostních akcích. „Do budoucna plánujeme pravidelné pracovní schůzky.  Koneckonců, jsme „sousedi“ a v minulosti patřily oba kraje pod jeden - Východočeský. Máme podobná témata svého rozvoje, zejména dopravní obslužnost a zdravotnictví, v jejich řešení si chceme být vzájemně nápomocni,­“ uvedl Nádvorník.

Zdenka Hanyšová Celá

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme