Návštěva ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga v našem regionu.

20. 4. 2013

V sobotu 6. 4. 2013 navštívil náš region ministr zahraničních věcí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Celá návštěva byla míněna jako setkání příznivců s prezidentským kandidátem.

Pan ministr přijal pozvání regionální organizace TOP 09 Ústí nad Orlicí a jako první bod svého programu absolvoval s podporovateli besedu a oběd v restauraci Mathyss v Divišově divadle v Žamberku. V obřadní síni radnice MÚ Žamberk se setkal se zastupiteli města a řediteli městských organizací a zapsal se do pamětní knihy města Žamberk. Zcela mimořádné bylo setkání s panem Parishem, šlechticem a majitelem žambereckého panství, který se, navzdory svému velmi pokročilému věku, zúčastnil této akce. Setkání v Žamberku provázela velmi milá, neformální atmosféra. Karel Schwarzenberg přecházel od stolu ke stolu, trpělivě odpovídal na otázky, hovořil o politice, nechal se fotografovat s každým zájemcem, při rozloučení přijal darem krásnou dřevěnou plastiku – Anděla od ing. Stanislava Cukora.

A na závěr ještě vysvětlení spoluobčanům. Návštěva Karla Schwarzenberga se připravovala dva měsíce, ale ještě tři dny před jeho příjezdem se měnil program, do poslední chvíle nebylo nic jisté. Pan ministr měl náročný den, ze Žamberka pokračoval do Litomyšle, večer do České Třebové a jeho tým, i on sám, si nepřál žádné velké akce, pouze neformální setkání s podporovateli. Vzhledem k věku pana ministra a jeho pracovnímu nasazení (následující den odlétal do Gruzie) považuji za obrovský úspěch jeho návštěvu, i z hlediska konkurence jiných měst v našem kraji. A pokud někdo projevil zájem o osobní setkání, měl možnost setkat se s Karlem Schwarzenbergem v restauraci Mathyss, navzdory omezené kapacitě divadelní kavárny.

Za TOP 09 v Žamberku Mgr. Miroslav Vohník
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme