Miloš Mička vyzdvihuje solidaritu a soudržnost obyvatel Moravské Třebové

30. 3. 2020

Milí spoluobčané, v poslední době se musíme všichni vyrovnávat se situací, kterou naše země ještě nezažila. Řešení této situace není ale o jednotlivcích, je to o přístupu nás všech, kteří žijeme v našem městě, o naší míře odpovědnosti vůči ostatním spoluobčanům.

Moravská Třebová, stejně jako celý náš region, není zatím nákazou koronaviru postižen, ale to neznamená, že bychom měli jakkoliv zlehčovat všechna nařízení vyplývající ze současného nouzového stavu. Spíše naopak. Respektujme je v plném rozsahu, omezme na dobu nezbytně nutnou pohyb na veřejnosti, dodržujme všechny zásady bezpečnosti a hygieny. Všechny seniory proto žádám, aby co nejvíce času zůstávali ve svých domovech a pro zajištění nákupu potravin a léků využívali služeb organizovaných prostřednictvím Charity Moravská Třebová ve spolupráci s vedením města.

V této mimořádné době se do popředí vynořila nesmírně důležitá vlastnost a tou je solidarita a snaha pomoci jiným. Chtěl bych proto na tomto místě poděkovat především všem pracovníkům Charity Moravská Třebová a také všem dobrovolníkům, kteří v této době pomáhají, jak s nákupy pro naše seniory, tak se šitím roušek a jejich distribucí všem potřebným, či jiným způsobem přispívají zvládat současné těžkosti. Děkuji také všem, kteří jsou zapojeni do integrovaného záchranného systému, jako jsou zdravotníci, hasiči, záchranáři, pracovníci obou složek policie, a dále pak pracovníkům celé oblasti sociálních služeb, prodavačům a ostatním, včetně mých spolupracovníků na městském úřadu, kteří musí řešit každodenní nové situace v rámci nouzového stavu.

Milí Třebováci, věřím, že i v příštích dnech zachováme všichni chladnou hlavu, zůstaneme k sobě přátelští a ohleduplní a společně vše zvládneme. A přejme si, abychom se mohli brzy vrátit do svých běžných každodenních životů. Přeji vám všem hodně štěstí, klid a především zdraví.

Ing. Miloš Mička, místostarosta města

Štítky
Osobnosti: Miloš Mička
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme