Nový pavilon urgentního příjmu a chirurgických oborů v pardubické nemocnici: velký skok v kvalitě poskytované péče

22. 3. 2024

Necelé tři roky po podpisu smlouvy se ve zdejší nemocnici slavnostně otevřel nový pavilon urgentního příjmu a chirurgických oborů, přinášející revoluční změny v poskytované péči. Tato šestipatrová budova s heliportem na střeše se stala nejen dominantou areálu nemocnice, ale také symbolem technologického pokroku a moderní péče.

Jedním z klíčových prvků tohoto nového zařízení je jeho špičkové technologické vybavení, které přináší pacientům nejmodernější léčebné metody a zaručuje nejvyšší standardy péče. Pavilon nabízí moderní prostředí, které nejenže podporuje efektivní léčbu, ale také zvyšuje komfort pacientů a personálu.

Chirurgické obory, jako je chirurgie, ortopedie, traumatologie, cévní a neuro-chirurgie zde mají zcela modernizované zázemí, stejně jako oddělení intenzivní péče, urgentní příjem a kontrolní ambulance. S celkově 11 novými operačními sály a moderním chirurgickým systémem da Vinci, je nemocnice vybavena pro provádění i nejnáročnějších zákroků.

Pro pacienty, kteří vyžadují intenzivní péči, pavilon nabízí 33 lůžek na oddělení intenzivní péče, zatímco pro standardní hospitalizaci je k dispozici 184 lůžek. Dva angiografické sály, jeden zákrokový sál, crash room se čtyřmi lůžky, expektační pokoj s 12 lůžky a pooperační pokoj s 18 lůžky dále rozšiřují možnosti péče a zajišťují komplexní služby pro pacienty.

„Otevření tohoto nového pavilonu je milníkem ve snaze poskytovat pacientům nejlepší možnou péči,“ řekl primář a krajský zastupitel Jiří Skalický. „Jsme hrdí, že můžeme nabídnout špičkové vybavení a moderní prostředí, které umožňuje poskytovat léčbu na nejvyšší úrovni,“ doplňuje Michal Sláma, krajský zastupitel a předseda regionální organizace TOP 09.

Otevření tohoto pavilonu znamená nejen zlepšení dostupnosti péče pro občany Pardubického kraje; s novými možnostmi a vybavením se otevírají nové příležitosti pro léčbu a zlepšení zdraví pacientů, což představuje důležitý krok vpřed pro celou naši komunitu.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme