14. 6. 2021

Ing. Michal Pilař strávil většinu života v Pardubicích, kde podniká v oblasti vývoje softwaru a terapeutických aplikací pro osoby s poruchami autistického spektra. Vystudoval Fakultu informatiky a managementu (UHK) a pracuje jako projektový manažer.

Pracoval v několika komisích Rady města Pardubic a dalších poradních orgánech, kde uplatňoval své zkušenosti z oblasti informatiky, podnikatelského prostředí nebo zavádění moderních přístupů a technologií. Organizoval ve městě konferenci k problematice Smart Cities. Od minulého roku je místopředsedou krajského výboru pro informatiku, e-Goverment a digitalizaci v Pardubickém kraji.

Má ambici přiblížit řízení kraje občanům – podpořit zavádění moderních přístupů a digitalizace, především komunikaci s úřadem online z pohodlí domova. Dále se chce zaměřit na modernizaci školství a prohlubování jeho propojení s praxí. Udržení absolventů v kraji, rozvoj investičních příležitostí v regionu a zjednodušení podnikatelského prostředí. V osobním životě se zajímá o nové technologie, vzdělávání, turistiku a rekreační hru badmintonu.

Štítky
Osobnosti: Michal Pilař
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme