Povolební situace v Chrudimi

Vyjádření MUDr. Petra Michala

3. 11. 2010

Informace o tom, že v Chrudimi probíhají možná nejkomplikovanější povolební jednání v její demokratické historii, jsou již patrně všem známy z médií. Rád bych proto jen krátce okomentoval, jak tato jednání vidí chrudimská TOP 09.

Se ziskem jednoho zastupitele v 27 členném zastupitelstvu jsem příliš nepočítal s tím, že by TOP 09 mohla v Chrudimi hrát významnější roli při povolebních vyjednáváních. Brzy se ovšem ukázalo, že volební matematika způsobí, že každý zastupitelský hlas v Chrudimi bude mít značnou váhu.

V současnosti je TOP 09 členem nově vzniklé povolební koalice, která se sestává z "malých" subjektů, které se rozhodly, vzhledem ke své programové blízkosti, ke společnému postupu. Jde o VV, Koalici pro Chrudim s Stranu svobodných občanů. Toto seskupení bylo osloveno vítěznou ČSSD a v současnosti připravuje svůj program, se kterým chce na ustavujícím zastupitelstvu předstoupit a požádat o podporu zastupitele napříč stranami.

Věříme totiž, že dobrý program, přispívající k rozvoji Chrudimě a jejímu očištění od netransparentního rozhodování v zájmu podnikatelských struktur najde odezvu nejenom v řadách výše vyjmenovaných koaličních stran.

Na tomto místě bych také rád oznámil vzdání se svého zastupitelského mandátu. Přebírá jej po mne první náhradník, který dostal ve volbách jen o 16 hlasů méně nežli já. Tímto prvním náhradníkem je shodou okolností má manželka, Vladislava Michalová. Omlouvám se tímto svým voličům, nicméně k tomuto velmi obtížnému rozhodnutí mne vedlo několik okolností, které jsem nemohl předvídat. První je rozšíření mé lékařské praxe v Přelouči, kde jako profesionál nemohunechat své pacienty "na holičkách". Dále jsem bohužel nepředpokládal toto vyostření situace po volbách a v současnosti se mohu účastnit jen části těchto velice náročných vyjednávání. Jsem zásadový člověk a pokud vidím, že by díky mé indispozici mohl trpět mnou vykonávaný úřad, postupuji ho člověku, který se do něj pustí s  rozhodností a plným nasazením.

S úctou

MUDr. Petr Michal
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme