Skalický: Zlatý pohár předsedy sněmovny napodruhé vyšel

15. 9. 2015

V červnu jeho konání znemožnilo počasí, v září nad ním svítilo slunce. Řeč je o dostihu Zlatý pohár předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Klasická steeplechase se pod patronací Jana Hamáčka běžela už podruhé, u jeho vzniku před rokem stál i poslanec Jiří Skalický. A právě ten se stal průvodcem předsedy Hamáčka pardubickým závodištěm.

V červnu pobýval Jan Hamáček pracovně v Číně, v září už mohl do Pardubic přijet osobně. A podle svých slov se na zdejší závodiště těšil. "Zrušení původního červnového termínu bylo samozřejmě divákům líto, na druhou stranu mi to umožnilo zúčastnit se druhého ročníku osobně. Pokládám se za fanouška dostihového sportu, mám i jisté rodinné vazby na dostihový sport. Každá taková akce jako je Zlatý pohár nebo Velká pardubická je pro mě velkou událostí," řekl Jan Hamáček, který také doufá, že v tradici Zlatého poháru budou pokračovat i jeho následovníci. "Zlatý pohár patří k vrcholu první poloviny sezony, i když se letos kvůli počasí konal až měsíc před Velkou pardubickou. Přesto byl velmi kvalitně obsazen. Jsem rád, že jsem mohl být u toho a že moje iniciativa našla odezvu nejen ve sněmovně, ale i v Pardubicích," prohlásil Jiří Skalický.

Vítězem Zlatého poháru se stal bělouš Khalshani, do jehož sedla trenér Pavel Tůma angažoval Lukáše Matuského. Předseda Hamáček před startem dostihu tipoval na vítěze favorizovaného Luminatora, který ale dokončil až na pátém místě.

TOP 09 Pardubice

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme