Památku na žokeje Michala Köhla uctil i Jiří Skalický

24. 8. 2017

Pardubický kraj nabízí dostihovým fanouškům hned dvě dostihová závodiště. To pardubické možná trochu zastiňuje menší v Kolesech, ale i tamní závodiště má své kouzlo. V sobotu 12. srpna odtud veřejnoprávní televize teprve podruhé ve dvacetileté historii přenášela dostihy živě.

Možná i kvůli Memoriálu Michala Köhla, překážkového jezdce a člena jízdního oddílu pardubické Městské policie. Vítěze tohoto dostihu dekoroval dostihový fanda a bývalý prezident Dostihového klubu Jiří Skalický. Michal Köhl tragicky zahynul před téměř dvěma lety a loučil se s ním celý dostihový svět. Letos si jeho památku opět mnozí připomněli dostihem nesoucím jeho jméno. Dostih byl sice obsazen jen pěti startujícím, to mu ale na kvalitě neubíralo. Cílem nakonec vítězně proběhl sedmiletý Woody, do jehož sedla trenér Jiří Uhl posadil aktuálního lídra šampionátu jezdců žokeje Marcela Nováka. „Bylo mi ctí dekorovat spolu s Michalovou partnerskou Sylvou Novotnou vítěze tohoto dostihu. Michal byl mladý nadějný jezdec a takové si musíme připomínat, komentoval své rozhodnutí připojit se mezi partnery dostihu Jiří Skalický.

Kateřina Nohavová

Volby: