Šarapatka: Máte koho volit. Přijďte k volbám

29. 9. 2012 | 16:00

Mnoho lidí říká „Politika mě nezajímá a stejně není koho volit.“ Chápu, že může současná politická situace vypadat trošku neutěšeně, ale jsem přesvědčen, že nejít k volbám není dobré řešení. Unás v kraji máme na výběr z mnoha politických stran a také my,TOP 09 a Starostové, nabízíme řešení pro problémy, které lidi v tomto kraji trápí. Ukázali jsme, že umíme rozumně a otevřeně hospodařit, a víme, jak zlepšit dopravu v kraji, a chceme pomoci malým a středním podnikatelům, kteří vytvářejí pracovní místa.

POZNEJTE LÍDRA TOP 09 a STAROSTŮ

Jaké jste byl dítě?
Myslím, že jsem byl docela obyčejný kluk – ve škole jsem nijak výrazně nezlobil, s chutí jsem se zbavil hry na flétnu, která mne moc nebavila. Běhání s kamarády, ježdění na kole, to jsem měl rád. Hodně jsem jezdil na hory, bavil mě Junák, než ho zakázali.

Jaké jsou vaše dobré a špatné stránky?
Nemám příliš rád sebehodnocení. Mé dobré či špatné stránky by měli zhodnotit jiní. Domnívám se, že mou dobrou stránkou je pracovitost, jsem zvyklý věci dotáhnout do konce. Ale jsem jen člověk, a tak dělám také chyby. Myslím si, že jsem ale schopný je uznat.

Co všechno jste v životě dělal? Zavzpomínejte na svoji nejšílenější práci…
V profesním životě jsem se po promoci zabýval projekční a výzkumnou činností. Jednalo se o činnost od projektů souvisejících s využitím krajiny až po výzkum kvalitativních parametrů půdy a vztahů v agroekosystémech. Nikdy mě nebavila práce na první pohled zbytečná. Žádnou šílenou práci jsem nedělal, ale jako student jsem byl na různých brigádách a pro mě snad nejšílenější bylo časné vstávání, když jsem v pekárnách rozvážel pečivo.

Bydlíte v bytě či rodinném domě?
Vyrůstal jsem v družstevním bytě, po svatbě jsem se přiženil do rodinného domku.

Věříte v Boha?
Byl jsem vychován v křesťanských tradicích, desatero považuji za kodex, který je celá tisíciletí stále aktuální. Koho byste volil za prezidenta? Pro nadhled, humor a nekompromisní postoj v otázkách pro mě zásadních budu volit Karla Schwarzenberga.

Jaký je vás nejsilnější životní zážitek?
Těžko se vybírá jeden. Úplně tím nejčerstvějším je narození prvního vnuka v den pohřbu mé maminky. Velký smutek ze ztráty a odchodu milované bytosti a současně zázračný příchod nového človíčka na svět, to mě opravdu zasáhlo.

Olomoucký deník | 29.9.2012 | Rubrika: Top 09 | Strana: 10 | Téma: Poslanci - Šarapatka Bořivoj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme