Vyjde to tentokrát? Šumperk znovu hledá městského architekta

19. 10. 2021

ŠUMPERK – Šumperská radnice znovu zkouší štěstí a snaží se do služeb města získat architekta. Ten by měl nejen pomáhat s architektonickou koncepcí veřejného prostoru, ale třeba i radit občanům při realizaci jejich soukromých záměrů.

Městský architekt, coby moderátor veřejné diskuse, Šumperanům chyběl například při představení některých architektonických prvků opraveného autobusového nádraží.
„Předpokládáme, že městský architekt bude mít část pracovní doby vyhrazenou pro veřejnost, aby mohl po architektonické stránce nabízet poradenské služby pro místní firmy a soukromé osoby,“ uvedla Soňa Singerová, tisková mluvčí radnice.
Nového městského architekta se snažila získat radnice už před dvěma roky. Vybraný kandidát ale nakonec do funkce vůbec nenastoupil. Jeho vize o náplni práce se tehdy s představami radnice v mnohém rozcházely.

Jde o důležitou funkci
„Určitě jde o důležitou funkci, která v Šumperku chybí. Třeba v sousedním Jeseníku funguje městský architekt skvěle. Je například důležitou osobou při moderování diskuse mezi městem a veřejností v případě, že se připravuje nová veřejná stavba a její podoba,“ vysvětluje šumperský zastupitel Radovan Auer – předseda Šumperského okrašlovacího spolku, který nedávno ve městě pořádal Den architektury.

https://sumpersky.rej.cz/clanky/zpravy/1173-vyjde-to-tentokrat-sumperk-znovu-hleda-mestskeho-architekta

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme