TYLOVA ULICE JIŽ BRZY V NOVÉM

15. 2. 2021

V posledních dnech se objevují stížnosti na propady v komunikaci ul. Tylova. V loňském roce zde proběhla pokládka kanalizace, jejímž realizátorem byly Vak – Vodovody a kanalizace Jesenicka, a.s. Výkop měl být v zimním období pravidelně dosypáván.

Po upozornění místními obyvateli však bylo zjištěno, že se tak neděje. Vedení města proto okamžitě zahájilo potřebné kroky. Vak byl upozorněn na důsledky neplnění povinností při nakládání s majetkem města. Vedení společnosti přislíbilo, že dojde k nápravě. Pravidelné dosypání a následná kontrola a údržba bude probíhat na náklady společnosti, a to dvakrát do týdne (úterý a pátek).

Dosypávání je pouze provizorním řešením. Ulice Tylova je součástí III. etapy regenerace sídliště 9. května, která zahrnuje rekonstrukci chodníků, cest, veřejného osvětlení a úpravu zeleně, včetně dodání nového mobiliáře. Formální zahájení stavebních prací proběhlo již v září loňského roku, po přerušení v zimním období, se dělníci znovu vrátí na jaře letošního roku. „Prosíme občany o trpělivost. Nově zrekonstruovaná ulice bude již v létě,“ uvedla Zdeňka Blišťanová, starostka města.

www.jesenickenoviny.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme