Stavba nového kluziště v Jeseníku finišuje, letos bude bruslení zdarma

25. 11. 2021
Před dokončením je multifunkční hřiště s ledovou plochou u střední průmyslové školy v Jeseníku. Kluziště chce jesenická radnice spustit do provozu na Mikuláše. A jak říká paní starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová: „Minimálně do konce letošního roku si na něm lidé zabruslí zadarmo."

"„Stavba běží, termín dokončení je první týden v prosinci. Vlivem velkých větrů jsme se potýkali s částečným poškozením instalovaného materiálu, zhotovitel rychle objednal materiál nový. Na místě je nainstalovaná chladicí technologie, trafostanice je zkolaudovaná a je do ní puštěna elektřina, což je při dnešních problémech s ČEZem velká výhra,“ řekl vedoucí odboru investic a majetku Jiří Uher.

Práce na vybudování hřiště za sportovní halou na ulici Dukelská běží od letošního srpna. Sportoviště o rozměrech 22 krát 45 metrů bude v zimě sloužit jako ledová plocha, v létě se na něm bude hrát basketbal, florbal a další míčové sporty.
Výstavba celého komplexu je rozdělena do několika etap. V rámci té úvodní vznikla trafostanice a samotné sportoviště včetně mantinelů, kluziště, pokladny, dílčího oplocení a technologie chlazení. Počítá se přitom s využíváním stávajícího zázemí fotbalové tribuny, kde se nachází bufet, šatny, toalety i zázemí rolby.

Letošní sezonu by mělo být kluziště ve zkušebním provozu. Lidé si zde ze začátku zabruslí zadarmo.
Na vedení města jsme se domluvili, že alespoň do konce roku by bylo hřiště v bezplatném užívání. V dalších měsících uvidíme, záležet bude i na tom, jak dopadneme s dotací,“ řekla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.
Vybudování hřiště vyjde na bezmála 23 milionů korun. Šestnáct milionů měla pokrýt dotace Národní sportovní agentury. Ta však dotační titul zrušila a nahradila ho jiným, který má být spravedlivější. Jeseník tak o dotaci žádá znovu, kluziště se však rozhodl postavit bez ohledu na to, zda příspěvek získá či ne.
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme