Školáky v Jeseníku doučují dobrovolníci

15. 12. 2020

Zvládat obtíže výuky na dálku pomáhají druhý týden žákům jesenické základní školy dobrovolníci. Děti na druhém stupni doučují středoškolští učitelé i studenti pedagogické fakulty.

"Když se ještě nevědělo, kdy půjdou děti do škol, jsem oslovila pedagogickou fakultu, jestli by nemohli její studenti doučovat žáky na naší základní škole. Rodiče říkali, že už opravdu nemůžou. Překvapil mě vstřícný přístup pana proděkana, byl o to zájem," řekla starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

V současnosti doučuje jesenické školáky sedm dobrovolníků. Jsou mezi nimi studenti pedagogické fakulty i učitelé ze střední průmyslové školy.

"Distanční výuka trvá dlouho a nůžky mezi žáky se rozevírají. Udělali jsme maximum, aby měli žáci pro výuku technické podmínky. Nicméně pro některé je distanční výuka náročnější a v některých rodinách je problematičtější s ohledem na práci nebo nastavení rodičů. V nejkritičtějších případech, u žáků šestých až osmých ročníků, kde jsme návrat do školy očekávali později, jsme chtěli umožnit dlouhodobější doučování," řekl ředitel Základní školy Jeseník Dominik Liberda.

Škola rozeslala mezi žáky a jejich rodiče dotazník. Na jeho základě vytipovala žáky, které spárovala s dobrovolníky. Doučování začalo během předposledního listopadového týdne.

"Dali jsme jim k dispozici naše platformy, mohou se potkávat přes online aplikace. Ale jestli to řeší nějak jinak, to už nedohlédneme," poznamenal Dominik Liberda.

Doučování bude běžet zřejmě do doby, než se činnost škol vrátí do normálu.

Zdroj: https://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/skolaky-v-jeseniku-doucuji-dobrovolnici-20201128.html

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme