Rozpočet města Olomouce je k dispozici na stránkách města

21. 5. 2014

Jedná se o nově zpřístupněnou aplikaci – „Rozklikávací rozpočet města Olomouce“. Pro každého, kdo se o městský rozpočet zajímá, je připraven jednoduchý nástroj s intuitivním ovládáním, ve kterém může najít potřebné informace o hospodaření města.

Aplikace je řešena tak, že lze jednoduchou formou získat informaci o tom, jak se vyvíjí rozpočet a jeho plnění u kterékoliv položky výdajů či příjmů. Data jsou k dispozici od roku 2012, kdy byl nasazen nový ekonomický systém, který umožňuje sledování všech parametrů hospodaření na jednom místě. V těchto dnech jsou zveřejněny výsledky za leden až duben roku 2014. Aplikace nabízí několik pohledů, které si může uživatel sám upravit. Základní je jednoduchý přehled s možností postupného rozbalování stále detailnějších informací. Ten je doplněn vždy grafickým vyjádřením členění každé položky v tzv. koláčovém grafu. Velmi zajímavé je meziroční srovnání u kterékoliv jednotlivé položky. Pro ty, které zajímá odpověď na otázku, na které položky vydává město Olomouc největší prostředky, je k dispozici statistika 10 nejvýznamnějších položek příjmů, provozních a investičních výdajů za příslušný rok.

„ Věřím, že touto cestou poskytneme občanům i novinářům dostatečnou informaci o tom, jak hospodaříme v našem městě. Nové je hlavně to, že bude veřejně k dispozici průběžné plnění rozpočtu, které se bude aktualizovat do 20 dnů po ukončení příslušného měsíce, což dosud k dispozici nebylo. “ říká náměstek Ivo Vlach.

Rozklikávací rozpočet je k dispozici na webové stránce města, v sekci magistrát – odbory – ekonomický odbor - rozpočet.

http://rozpocet.olomouc.eu

Ivo Vlach, náměstek primátora Olomouce za TOP 09
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme