Radní zrušili pracovní místa i některé odbory

24. 3. 2011 | 15:30

Olomouc – Chudší o třicet tři a půl pracovního místa bude do poloviny roku olomoucký magistrát. Radní totiž chtějí, aby bylo fungování úřadu více efektivní, lepší a levnější. Plánují také sloučit některé z odborů a oddělení. Ročně by tak do městské kasy mělo přitéci až devatenáct milionů korun. Podle vedení města by však plánované změny neměly obyvatelům Olomouce jednání s úřeníky nijak zkomplikovat. Primátor města Martin Novotný naznačil, že jednání o rušení míst a slučování odborů byla dlouhá a náročná. „Nakonec jsme změny schválili. Chceme, aby bylo fungování magistrátu efektivnější, lepší a vynaložili jsme na ně méně nákladů,“ vysvětlil primátor města.

Z téměř sedmi set úředníků jich přijde o své místo pětadvacet a s nimi i jeden, který pracoval na poloviční úvazek. Radní zruší také osm pracovních pozic, které nyní nebyly obsazené. „Z dvaceti odborů se změny dotkly osmnácti. Odbor památkové péče zanikne a úředníci přejdou pod stavební úřad. Také jsme se rozhodli sloučit odbor sociální pomoci s odborem sociálních služeb a zdravotnictví. Ušetříme tím zhruba devatenáct milionů ročně,“ popsal Jan Večeř, tajemník magistrátu. Podle radních by změny neměly lidem ztížit jednání s úřadem. Spíše naopak. „Například obyvatelé města nebudou muset chodit platit poplatky za psa a za odpady ke dvěma přepážkám, ale zaplatí je u jedné, protože se obě oddělení sloučila,“ přiblížil náměstek primátora Ivo Vlach.

Některé změny začnou platit už od začátku dubna, jiné pak o dva měsíce později. Vedení města také u některých odborů uvažuje o prodloužení úředních hodin až do 19 hodin.

 

 

Olomoucký deník | 24.3.2011 | rubrika: Olomoucko | strana: 2 | autor: (luc)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme