Piráti se Starosty a ODS jsou pro nás logickými partnery, říká dvojka Spojenců Zdeňka Blišťanová

5. 10. 2020

Zatímco lídr koalice KDU-ČSL, TOP 09, Strany Zelených a ProOlomouc Marian Jurečka, byl teprve na cestě z Prahy do Olomouce, ve štábu už se rozjížděly oslavy a panovala optimistická nálada. Uskupení se podařilo v padesátipětičlenném zastupitelstvu získat dvanáct křesel, což z něj dělá významného hráče. "Spolupráci s ANO či SPD jsme vyloučili," říká dvojka na kandidátce, starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.

Co říkáte na výsledky voleb a na to, jak voliči rozdali karty?
My jsme s výsledky za Spojence spokojeni. Samozřejmě žádný výsledek není takový, abychom si nemohli říct, že mohl být lepší, ale zase na druhou stranu, opravdu ten procentuální výsledek je moc hezký a my děkujeme voličům, že přišli a dali hlas naší kandidátce.

Karty jsou nějakým způsobem rozdané, ale jak s nimi teď hrát? Už máte představu?
Samotné vyjednávání zůstává na panu Jurečkovi, lídru naší kandidátky, ale samozřejmě když jsme se bavili o našem nejbližším koaličním partnerovi, jsou to Piráti a Starostové, popřípadě ODS, která by na celostátní úrovni určitě s námi měla spolupracovat. Společně máme pohodlnou většinu. 
A za mě jsou tu určitě i strany, se kterými bychom do koalice nešli, a to je například SPD.

A co spolupráce s ANO?
I spolupráci s ANO jsme jako TOP 09 vyloučili.

Jak budou probíhat jednání? Kdy se dají očekávat nějaké výsledky?
Právě tím, že pan Jurečka jako lídr kandidátky byl ještě dnes odpoledne v Praze na tiskové konferenci a teprve je na cestě do Olomouce, jednání začnou hned jak dojede, což by mělo být po osmé hodině večer.

Zdroj: https://www.olomouc.cz/zpravy/clanek/Zdenka-Blistanova-32084

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme