26. 4. 2018

Značné posuny na prostějovské politické scéně oznámili zastupitelé. Opozice na středeční tiskové konferenci totiž dala na vědomí, že vznikla nová koalice stran, která půjde do voleb. 

Sdružení s názvem Na rovinu v sobě spojilo Piráty, Zelené, TOP 09 a stranu Starostové a nezávislí. „Není to formát stínové rady, dohodli jsme se nakonec na tom, že vzniknou dvě strany usilující o hlasy,“ uvedl Aleš Matyášek, lídr nově vzniklého sdružení. 
Druhým opozičním blokem pak bude opět Změna pro Prostějov se svým lídrem Janem Navrátilem. K němu se připojili třeba zastupitelé a hlasití kritici činnosti rady Hana Naiclerová a František Švec. „Naším cílem je, aby lidé nebyli přehlížení, aby o dění ve městě věděli a mohli se na něm podílet,“ vyjádřil se Jan Navrátil. 
Představitelé nově vzniklých bloků pak sdělili také některé cíle pro blížící se volby. 
Včetně těch v podobě hlasů. „Cíl je získat třicet procent,“ sdělil Petr Kapounek, který je krajským předsedou Pirátů. Ti v předchozích prostějovských komunálních volbách kandidovali společně se Zelenými jako Změna pro Prostějov. 
Oba bloky pak upřesnily, že chtějí, aby se fungování Prostějova změnilo a to v oblastech podnikání, školství či životního prostředí. Ne se všemi by ale na novinkách chtěli pracovat. „Vylučuji spolupráci s komunisty,“ uvedl Aleš Matyášek. 

Zdroj: Prostějovský deník

Datum vydání:19.4.2018

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme