Olomoucká TOP 09 sestavila kandidátku do komunálních voleb

25. 6. 2014

Volební kandidátku představuje v těchto dnech olomoucká TOP 09. Jejím lídrem a kandidátem na primátora je osmatřicetiletý vysokoškolský pedagog a městský radní Aleš Jakubec. Kandidátku schválil městský výbor TOP 09 olomouc.   

„Naši důvěru dostali kandidáti, kteří v uplynulých čtyřech letech aktivně fungovali ve vedení města nebo v odborných komisích či městských akciových společnostech. Věříme, že obyvatelé města jejich aktivitu docení a dají nám ve volbách svůj hlas,“ uvedl předseda městského výboru TOP 09 Petr Navrátil, který je dvojkou na kandidátce. Třetí místo patří ředitelce neziskové organizace v sociální oblasti JITRO Anně Taclové, čtverkou na kandidátce je zastupitelka Kateřina Šišková a na pátém místě živnostník Martin Vysoudil. V první desítce figurují také současní náměstci primátora Ivo Vlach a Eva Machová a radní Karel Šimša.

„Mezi naše priority pro nadcházející volební období nepatří megalomanské akce, ale zejména menší projekty, které jsou důležité pro každodenní život obyvatel města. Jde například o opravy chodníků a cest, další rozšiřování cyklostezek, budování a rekonstrukce dětských hřišť nebo podpora volnočasových aktivit,“ uvedl lídr kandidátky Aleš Jakubec.

TOP 09 podle jeho slov podpoří další rozšíření kompetencí komisí městských částí, nezbytnou rekonstrukci zimního stadionu a opravu ulice 1. máje. Pokračovat hodlá i v úspěšné integraci seniorů a občanů s handicapem, odstraňování bariér, zachovat chce rovněž zvýšený objem finančních prostředků poskytovaných z rozpočtu radnice organizacím poskytujícím sociální služby. „Rádi bychom také dokončili budování protipovodňové ochrany Olomouce a prodloužili novou tramvajovou trať až do Slavonína, aby byla tato komfortní forma dopravy dostupná co největšímu počtu obyvatel. Věříme, že se po volbách podaří sestavit taková koalice, která bude mít na věci stejný, nebo alespoň podobný náhled," doplnil Jakubec. TOP 09 by podle jeho slov považovala za úspěch pokud se jí podaří obhájit současných 6 mandátů v zastupitelstvu a bude mít možnost podílet se na vedení města. 

Stručná statistika kandidátky TOP 09 pro komunální volby v Olomouci:

  • v první desítce figurují čtyři ženy, celkem je na kandidátce 13 žen a 32 mužů
  • věkový průměr kandidátky je 47 let, nejmladšímu kandidátovi je 26 let, nejstaršímu pak 75 let
  • více než 86 % kandidátů má vysokoškolské vzdělání.
  • na kandidátce najdeme mimo jiné 7 lékařů či lékařek, vysokoškolské pedagogy a vědecké pracovníky, živnostníky, podnikatele nebo odborníky na sociální oblast
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme