Na radnici byla podepsána deklarace o spolupráci na rozvoji školství ve Šternberku

Ve čtvrtek 9. února byla v kanceláří starosty slavnostně podepsána deklarace o spolupráci na rozvoji školství ve Šternberku, čímž vyvrcholila dlouhodobá snaha města Šternberka a MAS Šternbersko o co nejužší komunikaci a spolupráci s hlavními zaměstnavateli našeho města a regionu.

14. 2. 2023

Za přítomnosti zástupců Okresní hospodářské komory Olomouc a starosty města Stanislava Orsága, místostarostů Jiřího Krause a Lea Czabeho deklaraci podepsali zástupci Psychiatrické léčebny Šternberk, Nemocnice AGEL Šternberk, společnosti EXCALIBUR ARMY spol. s r. o., KEESTRACK – CZ, s. r. o., Robertshaw Šternberk a ALLGARD CZ s. r. o.

Všichni signatáři se jednoznačně shodli, že hlavním tématem nejbližších měsíců by mělo být propojení vzdělávání s praxí žáků a studentů u samotných zaměstnavatelů. K zajištění konkrétních aktivit se společným dílem zavázalo město Šternberk z pozice zřizovatele základních a mateřských škol a MAS Šternbersko z pozice koordinátora spolupráce zaměstnavatelů a dalších institucí.

Výňatek z deklarace:

My, níže podepsaní, se tímto dokumentem připojujeme ke spolupráci na rozvoji předškolního, základního a středního vzdělávání ve Šternberku. Jsme si vědomi toho, že kvalitně materiálně a personálně vybavené školy, které jsou úzce propojené s praxí, vychovávají dobře připravené budoucí zaměstnance firem a institucí, v jejichž čele stojíme. Výchova budoucích zaměstnanců je pro nás prioritou. Uznáváme důležitost výchovy a vzdělávání ve školách a podporujeme jejich rozvoj. Naším cílem je, aby nás občané města, školy, jejich žáci i rodiče, vnímali jako město a společnosti aktivně podporující výchovu, vzdělávání a rozvoj předškolního, základního a středního školství ve městě.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme