Mohelnice nechce další dluhy, prodá byty i rybník

2. 1. 2012 | 10:00

MOHELNICE Prodejem městského majetku chce nyní získat chybějící peníze na své investice mohelnická radnice. Během tří let tak obohatí městský rozpočet o  desítky milionů korun.
„Odprodej zbytného majetku města je v současné době jediný způsob financování investičních priorit, pokud nechceme město dál zadlužovat,“ je přesvědčený místostarosta Mohelnice Antonín Navrátil.
Město opravuje historické centrum a chce dál pokračovat v rozpracované rekonstrukci krytého bazénu.
„Dále potřebujeme zateplit obě mateřské školy a opravit řadu chodníků a komunikací ve městě. Mnoho věcí je zanedbáno a je potřeba je opravit,“ vyjmenoval zásadní a nezbytné investice Navrátil. V koncepci prodejů městského majetku na období mezi léty 2012 až 2014 je uvedený seznam pětadvaceti bytů ve dvou bytových domech v centru města. Radnice chce navíc prodat také rybník v mohelnické osadě Křemačov a k  tomu několik lukrativních pozemků. „Jedná se o zbytný majetek, který zatěžuje víc a víc městský rozpočet. Například za Křemačovský rybník bere město od rybářů nájem přibližně třicet tisíc korun ročně. Přitom v nejbližších letech bude potřeba opravit hráz a rybník vyčistit,“ upozornil mohelnický místostarosta. Na to ale městský rozpočet podle něj nebude mít peníze.

Mladá fronta DNES | 2.1.2012 | Rubrika: Kraj Olomoucký | Strana: 4 | Autor: (rš) | Téma: Olomoucký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme