Linky čeká prázdninový režim a změny

30. 6. 2011 | 10:00

Olomouc - Zrušení linky číslo 36, která jezdí do Kauflandu, a drobné úpravy u  pětice dalších linek městské hromadné dopravy v Olomouci čekají od zítřka na cestující. Kromě změn je třeba počítat s tím, že autobusy a tramvaje budou jezdit po nadcházející dva měsíce v prázdninovém režimu. „Změny reagují na podněty od cestujících, komisí městkých částí, firem na území Olomouce, obcí zapojených do integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje v zóně 71 a ze závěrů sčítání na lince číslo 36,“ řekl Ivo Vlach, první náměstek olomouckého primátora.
Jednou ze změn je prodloužení linky číslo 11 s odjezdem ve 21.17 ze zastávky Hlavní nádraží. Spoj bude zajíždět i do Droždína a do Lošova přijede o čtyři minuty později. Droždín obslouží také autobus číslo 11, který původně odjížděl ze zastávky Svatý Kopeček, Zoo v 16.18. Pojede už v 16.14. O pět minut později bude v pracovní i dny pracovního klidu jezdit autobus číslo 18 ze zastávky Tržnice, odkud vyrážel dosud v 21.30. Minutová úprava se týká dvou spojů linky číslo 14. Ze zastávky Civilní obrana vyjede o sedm minut později oproti dosavadnímu jízdnímu řádu, a to v 11.57. Z hlavního nádraží vyrazí linka s odjezdem ve 12.13 už ve 12.06. Na základě požadavku zaměstnanců Distribučního centra Kaufland Olomouc je upravený také odjezd linky číslo 25, který odjížděl ze zastávky Kaufland, sklad ve 22.15. Nově pojede každý den až ve 22.40. Na základě sečtení cestujících bude město rušit linku číslo 36 a spojení ke Kauflandu zabezpečí autobus číslo 25.
V období letních prázdnin Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) omezuje některé spoje. „Proti loňskému roku však budou provozovány linky číslo 4 a 6 i v průběhu prázdnin podle jízdního řádu platného v průběhu školního roku. Namísto souprav budou vypravovány sólo vozy,“ sdělila Magdaléna Kopřivová, mluvčí DPMO. Tříčlánkové nízkopodlažní tramvaje na linkách číslo 1 a 7 budou jezdit i přes prázdniny.

Olomoucký deník | 30.6.2011 | rubrika: Olomoucko | strana: 2 | autor: (wja)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme