Kultuře v Mohelnici bude šéfovat Juránek

Původní vítězka výběrového řízení Michaela Svozilová odstoupila. Město proto oslovilo druhého v pořadí ­ Martina Juránka

5. 12. 2011 | 10:00

Mohelnice – Kultuře v Mohelnici bude od 2. ledna šéfovat Martin Juránek z  Bludova. Ve výběrovém řízení na post ředitele Mohelnického kulturního centra skončil mezi šesti uchazeči na druhém místě.
Post získal poté, co vítězka Michaela Svozilová odstoupila. Jako důvod uvedla, že se výrazně změnily poměry na jejím dosavadním pracovišti v Klubu kultury v Uherském Hradišti, takže se rozhodla zůstat. „Nezbývá mi než rozhodnutí respektovat. Takové věci se občas stávají, kdy kandidát uspěje ve výběrovém řízení, a když oznámí svému zaměstnavateli, že končí, je podroben určitému nátlaku, aby si to rozmyslel. Někteří zaměstnavatelé například v takové chvíli zvyšují mzdu, když jim na zaměstnanci záleží a chtějí si ho udržet,“ komentoval novou situaci místostarosta Mohelnice Antonín Navrátil (TOP 09).
Po konzultaci s dalšími členy výběrové komise oslovil Martina Juránka, jehož koncepce a znalost oblasti kultury byly rovněž na velmi dobré úrovni. „Paní Svozilová i pan Juránek převyšovali ostatní přihlášené kandidáty, takže jsme byli nuceni vypsat druhé kolo výběrového řízení, abychom vybrali jednoho z nich,“ doplnil Navrátil.
Osmatřicetiletý Martin Juránek vystudoval Gymnázium v Zábřehu a Pedagogickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Působil v regionálním týdeníku Moravský sever a pak v kulturním domě v Zábřehu, odkud odešel před šesti lety. Později podnikal.
V Mohelnici s koncem roku zanikne příspěvková organizace Městské kulturní středisko a od ledna ji nahradí společnost s ručením omezeným Mohelnické kulturní centrum. Město bude jejím stoprocentním vlastníkem, podobně jako je tomu v sousedním Zábřehu. Cílem změny je ušetřit a výběrem nového ředitele vnést do kulturní nabídky v Mohelnici nový vítr.

Šumperský a jesenický deník | 5.12.2011 | Rubrika: Šumpersko a Jesenicko | Strana: 2 | Autor: STANISLAVA RYBIČKOVÁ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme