Komunální volby 2010

Představujeme lídra kandidátky v Hranicích

10. 9. 2010 | 12:00

V Hranicích jdou kandidáti TOP 09 do komunálních voleb společně s nezávislými kandidáty pod hlavičkou Hranice 2000 - to je uskupení, které v komunálních volbách v Hranicích kandiduje již počtvrté a vždy s dobrým volebním ziskem. Spojení s TOP 09 je postaveno na základě stejných postojů a názorů na komunální politiku.

Lídrem uskupení je PhDr. Vladimír Juračka, kterého lidé v Hranicích znají jako starostu z několika volebních období. Výsledkem jeho starostování je například unikátní rekonstrukce hranického zámku (dokončena  v roce 1998). Zámek je dnes perlou města.

Převážná část jeho profesní dráhy je spojena s veřejnou správou. Této oblasti  se věnoval nejprve 10 let teoreticky ve Výzkumném ústavu rozvoje oblastí a měst, od roku 1990 do roku 2006 pak prakticky.

Tři volební období byl starostou města Hranic, čtyři roky pracoval na odboru rozvoje města Magistrátu města Ostravy. V letech 2002 - 2004 byl členem Rady Olomouckého kraje. Jako krajský radní byl rovněž předsedou komise pro kulturu a památkovou péči a zastupoval Olomoucký kraj v Grémiu Rady Galerií České republiky.

Od roku 2007 působí jako učitel na Střední soukromé škole Hranice. Učí dějiny umění, psychologii, rétoriku a občanskou nauku. V tomto volebním období je členem Zastupitelstva města Hranic a předsedou Komise pro regeneraci městské památkové zóny.

 

Hraničtí kandidáti se setkali s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem

 

Při přípravě volební kampaně využili někteří kandidáti za TOP 09 z Hranic možnosti setkat se s předsedou TOP 09 a ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem.

Setkání bylo rychlé, ale intenzivní. Nad darovanou moravskou slivovicí a knihami o Hranicích Karel Schwanzenberg pravil: “Ne všechny knihy, které mám v knihovně, jsem přečetl. Ale všechny lahve, které jsem dostal, jsem ochutnal.”

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme