Jeseník rozkvete, město čeká výsadba tisíců sazenic

8. 2. 2022

Jeseničtí se dočkají nových sadových úprav. Centrum města zkrášlí květiny, trvalky i okrasné traviny. V lokalitě V Oblouku vysadí město několik tisíc sazenic.

„Provedení sadových úprav na plochách zeleně lokality V Oblouku zahrnuje zejména odstranění stávajících dřevin, přípravu záhonů pro výsadbu rostlin, realizaci oplocení záhonů, výsadbu trvalek a okrasných travin, mulčování a výsadbu cibulovin,“ uvedl vedoucí Odboru investic a majetku Městského úřadu Jeseník Jiří Uher.
Dodavatele sazenic vybralo město počátkem ledna. Samotná realizace začne v srpnu. Součástí projektu, který řeší území o rozloze 1120 m2, je také následná dvouletá péče o zeleň.
Aktuálně se v lokalitě nacházejí převážně travnaté plochy a několik keřů. Město v místě ponechá již vzrostlé rhododendrony. Součástí nových záhonů budou primárně okrasné traviny, které doplní kvetoucí cibuloviny, jako jsou narcisy, tulipány, a také trvalky jako zvonek, hvězdnice, či šalvěj hajní.
Jeseník chce pomocí výsadby zatraktivnit lokalitu V Oblouku. „Naše město tak bude zase o něco krásnější,“ uvedla starostka města Zdeňka Blišťanová.
Město Jeseník zařazuje okrasnou výsadbu i v dalších lokalitách. Na podzim loňského roku už pracovníci Technických služeb Jeseník vysázeli sedm set kusů levandulí a dalších okrasných travin v pásech zeleně na Masarykově náměstí. Částí nové výsadby se tak místní budou moci kochat už letos.

https://olomoucky.report.cz/spolecnost/jesenik-rozkvete-mesto-ceka-vysadba-tisicu-sazenic/

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme