Jakubec: Olomoucký kraj ocení učitele, kteří nejlépe zvládli online výuku

20. 4. 2021

Už více než rok probíhá výuka většiny žáků distančním způsobem. Uzavření škol loni na jaře a následný okamžitý přechod k výuce na dálku způsobil ve školách mnoho problémů.

Spustil ale také vlnu improvizace, vynalézavosti a mimořádného nasazení jak ze strany vedení škol a jejich zřizovatelů, tak zejména učitelů.

Olomoucký kraj a tým projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání (KAP) se nyní rozhodl ocenit mimořádné počiny v online výuce vyhlášením ankety Nejlepší učitel výuky na dálku v Olomouckém kraji.

„Především díky úsilí a nápaditosti učitelů se i přes veškeré obtíže a specifika tohoto způsobu výuky daří krajskému školskému systému distanční výuku zvládnout se ctí. Jsem přesvědčen, že učitelé si za to zaslouží naše poděkování a ti nejlepší také ocenění,“ uvedl krajský radní pro oblast školství Aleš Jakubec, který nad akcí převzal záštitu.

Hejtmanství ocenilo nejlepší učitele

Součástí nominace musí být zdůvodnění, v čem daný pedagog vyniká, a také ukázky z jeho online výuky. Přijaté nominace zhodnotí odborná porota a celkové výsledky pak budou vyhlášeny na workshopu projektu KAP v červnu 2021.

„Pevně věřím, že vyhlášení výsledků a předání ocenění nebudeme muset realizovat také online, ale sejdeme se osobně,“ dodal radní Jakubec.

olomouckenovinky.cz

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme